Ma: este hidegfront érkezik, záporrokkal és viharos széllel!   

Este hidegfront érkezik, záporrokkal és viharos széllel!

Vasárnap délelőtt

A délelőtti órákban többnyire erősen felhős lesz az ég, csak délen lehet vékonyabb a felhőtakaró. A délnyugati szél sokfelé megélénkül, északkeleten erős lökések is előfordulhatnak.

A hőmérséklet általában +3 és +9 °C körül alakulhat.

Délelőtt még kevesebb felhő

Vasárnap délután

Délután az ország nagy részén már erősen felhős borult lesz az ég. A délnyugati szelet sokfelé kísérhetik élénk, északkeleten, és délnyugaton erős széllökések.

A legmagasabb hőmérséklet +4 és +11 °C között alakulhat, az északkeleti országrészben lesz a hűvösebb idő.   

Délutánra több felhő érkezik

Vasárnap késő estétől

A késő esti órákban az északi és északnyugati határhoz közel eső területeket eléri a hidegfront. A fronttal záporok, intenzív záporokat dörgés, villámlás is kísérhet. Északnyugaton, és a magasabban fekvő tájakon hózáporok is kialakulhatnak. A reggeli órákra már a déli területeket felett járhat a font. A hidegfront mögött fokozatosan északnyugatira fordul a szél, és sokfelé megerősödik, illetve viharos lökések is előfordulhatnak.

Este megérkezik a hidegfront

Összefoglalva eleinte melegfronti hatás érvényesül, majd az esti órákban hidegfront éri el hazánkat. Délelőtti órákban fokozatosan megvastagszik a felhőzet, de csapadék az esti órákig nem várható. Napközben a délnyugati szelet többfelé élénk, erős lökések kísérhetik, majd az este érkező hidegfront hatására a szél északnyugatira fordul és megerősödik, illetve viharossá fokozódik.

Szerdára tavaszias idő érkezhet!

Borítókép: MetKép Team / Sütő Máté