Ma: ciklon okoz sokfelé csapadékot, mutatjuk merre eshet!

Ciklon okoz sokfelé csapadékot, mutatjuk merre eshet!

Szerda délelőtt

A hajnali órákban egy ciklon csapadékzónája érte el hazánkat, ami a reggel folyamán sokfelé okozhat csapadékot. Délelőtt a Dunántúlon már megszűnhet az eső, itt erősen felhős, borult lehet az ég. A keleti országrészben azonban továbbra is előfordulhat eső, zápor, északkelten havas eső, a Bükkben és a Zemplénben havazás sincs kizárva. A Dunántúlon erős lesz az északnyugati szél, a Bakony térségében viharos lökések is előfordulhatnak. Az északkeleti országrészben az északkeleti szél élénkülhet meg.    

Szerda délután

A délután első felében, a déli, és keleti tájakon még előfordulhat eső, zápor, máshol erősen felhős borult lesz az ég. Az esti órákra észak, északkelet felől kitisztulhat az égbolt, már csak délen fordulhatnak elő felhősebb tájak. Délután a fent említett tájakon még élénk, erős, időnként viharos lehet a szél, azonban az esti órákra mérséklődik a légmozgás.

Nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki, délnyugaton +10 és +15 °C, ezzel szemben keleten, északkeleten +5 és +10 °C között lehet a legmelegebb időszakban. 

Borítókép fotó: MetKép Team / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Ciklon okoz többfelé borús, csapadékos időt