Ma: ismétlődő zápor, helyenként zivatar!

Ismétlődő zápor, helyenként zivatar!

Szerda délelőtt

A délelőtt folyamán többnyire erősen felhős borult lesz az ég, az északi megyékben ismétlődő eső várható, míg délebbre záporesők alakulhatnak ki. A Dunántúlon az északnyugati szelet élénk, többfelé erős széllökések kísérhetik, a keleti országrészben az északkeleti szél élénkül meg.

Szerda délután

A délutáni órákban is folytatódik a borongós csapadékos időjárás, az északi megyékben ismétlődő eső lesz a jellemző. A déli területeken szakadozottabb lesz a felhőzet, itt záporok, délkeleten és délen zivatarok is kialakulhatnak, a zivatarokat apró szemű jég és felhőszakadás is kísérheti. A Dunántúlon továbbra is élénk, erős, helyenként viharos lesz az északnyugati szél, azonban keleten az északkeleti szél élénkülhet meg, illetve erős széllökésekre is számíthatunk. Erős, viharos szélre zivatarok közvetlen közelében is előfordulhatnak.

A legmagasabb hőmérséklet +10 és +19 °C körül alakulhat, a tartósan borult, csapadékos északi tájakon lesz a hűvösebb.

Szerda estétől – csütörtök reggelig

Csütörtökre virradó éjszaka az ország nagy részén borult lesz az ég, további ismétlődő eső, zápor valószínű. Az éjszaka második felében északnyugat felől elkezdődhet a felhőzet felszakadozása.

A minimum hőmérséklet +8 és +13 °C körül alakulhat.

Borítókép fotó: MetKép team / Sütő Máté

Csütörtökig néhol jelentős mennyiségű csapadék hullhat!

Ez is érdekelhet!  Pénteken is folytatódik a hűvös, változékony idő