Ma: záporos, zivataros szombat vár ránk!

Záporos, zivataros szombat vár ránk!

Szombat délelőtt

A hajnali órákban képződött záporok, zivatarok fokozatosan a keleti országrészre helyeződnek át, keleti tájakra érve veszítenek az erejükből. Hevesebb zivatarok is kialakulhatnak amit intenzív csapadékhullás, jégeső, átmenetileg viharossá fokozódó szél kísérhet.

Szombat délután

A délutáni órákban elsősorban a keleti tájakon várható eső, zápor, zivatar, akár heves zivatar. A kísérőjelenségek továbbra is a felhőszakadás, jégeső és átmeneti szélerősödés lehet. Némely intenzív cellából rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A középső és a nyugati országrészben átmenetileg felszakadozhat a felhőzet és a Nap is előbújhat. Azonban a késő délutáni esti óráktól északnyugat felől újabb zápor, zivatar alakulhat ki.

A legmagasabb hőmérséklet általában +22 és +33 °C között alakulhat. A felhősebb, csapadékosabb északkeleti országrészben lesz a hűvösebb, míg a délnyugati tájakon a melegebb idő.

Szombat estétől – vasárnap reggelig

Az éjszaka első felében északnyugaton, nyugaton és délnyugaton még előfordulhat zápor, zivatar, majd a hajnali órákra fokozatosan stabilizálódik a légkör és megszűnik a csapadék, hajnalra az ország nagy részén derült, gyengén felhős lesz az ég, a délnyugati tájakon lehet több felhő.

Enyhe éjszaka elé nézünk, a minimum hőmérséklet +13 és +21 °C között alakulhat.

Borítókép fotó: MetKép Team / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Ma is marad a hűvös idő, záporokkal