Újra megnyílnak az ég csatornái!

Újra megnyílnak az ég csatornái!

Hétfő délelőtt

Többnyire erősen felhős, borult lesz az ég. Többfelé számíthatunk esőre, záporra, néhol zivatarra. Erősebb cellákra továbbra is a felhőszakadás lesz a jellemző. A Dunántúlon élénk, erős lesz az északnyugati szél, máshol gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás.

Hétfő délután

Délután többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, többfelé számíthatunk esőre, záporra, a Dunától keletre eső tájakon zivatarra. Erősebb cellákat továbbra is intenzív csapadékhullás (lokálisan jelentős mennyiség is hullhat), aprószemű jégeső és átmenetileg erős, viharos széllökések kísérhetnek. A Dunántúlon továbbra is élénk, erős lesz az északnyugati szél, máshol gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás.

A borult csapadékos tájakon kifejezetten hűvös idő lesz ma, a keleti északkeleti tájakon lehet a melegebb. A csúcshőmérséklet 18 és 26 °C körül alakulhat.

Hétfő estétől – kedd reggelig

Az esti órákban az északnyugati, északi, északkeleti megyékben még előfordulhat eső, záporeső, esetleg zivatar. Majd az éjszaka folyamán egyre többfelé csökkenhet a csapadék esélye. Hajnalban néhol pára és ködfoltok is képződhetnek. Északnyugaton még élénk lehet az északnyugati szél, az ország többi részén gyenge lesz a légmozgás.

Hajnalban a hőmérséklet 13 és 19 °C között alakulhat.

Borítókép fotó: MetKép Team / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Ma is marad a hűvös idő, záporokkal