Tetőzik a meleg, zivatarokkal érkezik a markáns hidegfront!

Tetőzik a meleg, zivatarokkal érkezik a markáns hidegfront!

Csütörtök délelőtt

A délelőtt folyamán napos, gomolyfelhős időben lesz részünk, az északi megyék felett lehet több felhő. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkülhet, északnyugaton erős széllökések is előfordulhatnak.

Csütörtök délután

Az érkező hidegfront előterében első sorban a Duna-Tisza közén, és szakon már labilisabb légtömegek érkezhetnek, igy záporeső, zivatar is kialakulhat. Maga a front nagyjából 17-19 óra környékén érkezik meg nyugatra, északnyugatra, majd halad tovább. A front vonalon újabb záporok, zivatarok alakulhatnak ki, megyek akár rendszerbe is szerveződhetnek. Intenzív cellákat felhőszakadás, aprószemű jégeső és átmenetileg erős, viharos szél kísérhet. Zivataroktól függetlenül a Dunántúl déli részén a délnyugaton, keleten a délies szél lesz élénk, erős, északnyugaton azonban már északnyugatira fordulhat a szél.

Tetőzik a meleg, a csúcshőmérséklet 25 és 33 °C körül alakulhat, zivatarok környezetében és az érkező hidegfront hatására gyorsan csökkenhet a hőmérséklet.

Csütörtök estétől – péntek reggelig

Éjfélig nagyjából a középső országrészig juthat a front, így ezeken területeken számíthatunk záporra, zivatarra, hajnalra már a keleti tájakra helyeződnek át a záporok, zivatarok. Intenzív cellákat továbbra is felhőszakadás, aprószemű jégeső és átmenetileg erős, viharos szél kísérhet. Az északnyugati országrészben az este folyamán már megszűnhet a csapadék, itt változóan felhős lesz az ég. A front mögött fokozatosan északnyugatira fordul a szél, élénk, illetve erős lehet.  

Hajnali órákra a hőmérséklet 15 és 21 °C köré csökkenhet.

Borítókép fotó: MetKép Team / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Ciklon okoz többfelé borús, csapadékos időt