Ma is szükség lesz az esernyőkre, hidegfront hoz záport, zivatart!

Ma is szükség lesz az esernyőkre, hidegfront hoz záport, zivatart!

Kedd délelőtt

A hajnali pára és ködfoltok feloszlását követően, a délelőtti órákban többnyire erősen felhős, borult lesz az ég. Nyugaton, északnyugaton a front előterében már előfordulhat záporeső, esetleg zivatar. Délelőtt még a déli, délnyugati szél lehet élénk, időnként erős.

Kedd délután

A délután folyamán megérkezik a várt hidegfront, egyre többfelé számíthatunk esőre, záporesőre, zivatarra. A zivatarok rendszerbe is szerveződhetnek és haladhatnak kelet felé. Az erősebb cellákat aprószemű jégeső, intenzív csapadékhullás és átmenetileg erős, viharos széllökések kísérhetnek. Zivataroktól függetlenül egyre többfelé megélénkülhet, illetve megerősödhet az északnyugati szél.

Az érkező hidegfront előtt 13 és 23 °C körül alakulhatnak a csúcsértékek, a front hatására gyorsan csökkenhet a hőmérséklet.

Kedd estétől – szerda reggelig

Az éjszaka első felében délen és a keleti határ mentén, még számíthatunk esőre, záporesőre, esetleg zivatarra, majd a hajnali órákra megszűnhet a csapadék. Az északi megyék felett szakadozottabbá válhat a felhőtakaró. Az északnyugati szél élénk, helyenként erős lehet. Néhol pára és ködfoltok is képződhetnek.

Hideg lesz éjszaka, a minimum hőmérséklet 6 és 13 °C körül alakulhat.

Borítókép fotó: MetKép Team / Sütő Máté

Mikor jön a “nagy tapasztalatú hölgyek” nyara? Front hátán front, gyakori esőzések, de melegedés kezdődik

Ez is érdekelhet!  Ciklon okoz többfelé borús, csapadékos időt