Heves zivatarokat is hozhat október első napja!

Heves zivatarokat is hozhat október első napja!

Szombat délelőtt

A reggeli, kora délelőtti órákban többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, az északi, északkeleti megyékben számíthatunk esőre, záporesőre, ami várhatóan a délelőtt folyamán átmenetileg megszűnhet. A délnyugati szél többfelé megélénkülhet.

Szombat délután

Déli óráktól erőteljesebb gomolyfelhő képződés kezdődhet, a Duna vonalán, majd keleten és délkeleten egyre többfelé pattanhatnak ki záporok, zivatarok. Az erősebb cellákat intenzív csapadékhullás (10-20 mm) aprószemű jégeső (1-2 cm)  átmenetileg erős, viharos széllökések (70-80 km/h) kísérheti. Heves zivatarok kialakulására is számíthatunk a mai nap folyamán, jégeső (2-4 cm), felhőszakadás (20-25 mm), erős, viharos szél (80-100 km=h) kísérhet. A zivatarok az esti órákra fokozatosan megszűnhetnek. Zivataroktól függetlenül a délnyugati szél többfelé megélénkülhet, illetve erős széllökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb hőmérséklet 15 és 23 °C körül alakulhat, azonban délen, délkeleten 24-27 °C körüli csúcsértékek is előfordulhatnak.

Szombat estétől – vasárnap reggelig

Az esti óráktól kezdve keleten, északkeleten még előfordulhat egy-egy záporeső, esetleg zivatar. A hajnali órákra fokozatosan felszakadozhat a felhőtakaró. Gyenge lesz a légmozgás. Néhol pára és ködfoltok is képződhetnek.

Hajnali órákra 8 és 15 °C köré csökkenhet a hőmérséklet.

Borítókép fotó: MetKép Team / Sütő Máté

Újabb jégverés lehet: mutatjuk hol!

Ez is érdekelhet!  Ciklon okoz többfelé borús, csapadékos időt