Havazás és eső érkezik éjjel!

Havazás és eső érkezik éjjel!

Estétől kifehéredhet az ország északi része!

Dél felől eleinte csak egy kisebb csapadéktömb érkezik, majd pénteken már egy testes mediterrán ciklon trafál telibe minket. A kisebb tömb ma főleg a Pécs-Miskolc széles sávban okoz érdemi csapadékot, ami zömében eső lesz, de az ország északi részein vegyes csapadék lehet. A Jászságban és a főváros térségében havas eső, fagyott eső, eső, átmeneti hó, míg északabbra havazás, fagyott eső, rövid ideig akár ónos eső valószínű. Az éjféli órákig a hegyekben és északon lepel-2cm hó hullhat, de az alacsonyan fekvő részeken olvadni fog, tartós hóréteg nem várható (pénteken elolvad).
Pénteken északra és nyugatra eleinte beragad a hideg, ezért a nap első felében a csapadék hóként kezd ezeken a részeken. A Nagy-Hideg-hegyen, Mátra és Bükk csúcsain, az északi határ mentén, valamint reggel a Kőszegi-hegységben néhány centi friss hó is hullhat, míg máshol eső, estétől délen akár zivatar is lehet! Délutánra egyébként várhatóan mindenhol esőbe vált a csapadék. Jelentős mennyiség fog esni országszerte.

Csapadékfajták péntek délig:

Színek:
-zöld: eső
-lila: fagyott eső, havas eső, eső, átmeneti hó
-kék: hó

Havazás eső előrejelzés

A hétvége is csapadékos lesz és mozgalmas, hiszen 2 ciklon érkezik, melyek eleinte nyugatot leszámítva esőt, majd vasárnap délelőttől máshol is egyre inkább havat hoznak és sarkvidéki eredetű hideg éri el hazánkat ezzel együtt. Hamarosan részletesen írunk róla! Tegnapi írásunk itt olvasható.

Ez is érdekelhet!  Ciklon okoz többfelé borús, csapadékos időt