Dél felől érkezik az újabb adag eső, havas eső, havazás!

Szombat délelőtt

A reggeli órákban helyenként még lehet gyenge havazás, hószállingózás, havas eső, eső. A délelőtt folyamán az ország nagy részén erősen felhős, borult lesz az ég. Dél felől érkezik az újabb kiterjedtebb csapadékzóna. A délnyugati országrészben havazás, a déli területeken havas eső, havazásra számíthatunk, míg délkeletem eső, havas eső lesz a jellemző. A Dunántúl nyugati részén élénk, időnként erős lehet az északias szél, máshol gyenge lesz a légmozgás.

Dél felől érkezik az újabb adag eső, havas eső, havazás! 2

Szombat délután

Délután is folytatódik a borongós szürke idő. A Dunántúlon továbbra is havazás, a középső országrésben eső, havas eső, havazás egyaránt előfordulhat, míg délkeleten esőre, esetleg havas esőre számíthatunk. A nyugati tájakon az északias szél továbbra is élénk, időnként erős lehet. A középső országrészben és keleten az északkeleti szél élénkülhet meg.

Napközben -2 és +4 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet, a Dunántúlon lesz a hidegebb.

Dél felől érkezik az újabb adag eső, havas eső, havazás! 3

Szombat estétől – vasárnap reggelig

Az éjszaka folyamán is folytatódik a csapadékos időjárás. A Dunántúlon és az északi tájakon havazás, a középső országrészben továbbra is vegyes halmazállapotú csapadékra számíthatunk. A nyugati tájakon az északias, míg keleten az északkeleti szél lesz élénk.

Az éjszaka folyamán -3 és +2 fok köré csökkenhet a hőmérséklet.

Dél felől érkezik az újabb adag eső, havas eső, havazás! 4

Térképek mögötti fotók: MetKép Team / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Ma is számíthatunk hószállingózásra, havazásra!