Eleinte még eshet, de délutánra a felhőzet is felszakadozhat!

Eleinte még eshet, de délutánra a felhőzet is felszakadozhat!

Vasárnap délelőtt

Többnyire erősen felhős, borult lesz az ég. A Dunántúlon havazás, havas esőre számíthatunk, a középső országrészben és keleten azonban fokozatosan felszakadozhat a felhőzet. A Dunántúlon az északi, északnyugati szél lesz élénk, helyenként erős, a középső és a keleti tájakon az északkeleti szél lesz mérsékelt, illetve élénk.

Vasárnap délután

A nyugati határ menti tájakon még számíthatunk gyenge havazásra, hószállingózásra. A középső és keleti országrészben átmenetileg már szakadozottabb lehet a felhőzet, és a Nap is előbújhat. A nyugati tájakon az északi, északnyugati szél továbbra és élénk, erős lehet, máshol mérséklődhet a légmozgás.

Napközben 0 és +12 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet, a Dunántúlon lesz a hidegebb, a délkeleti enyhébb lesz az idő.

Vasárnap estétől – hétfő reggelig

Az éjszaka erősen felhős, borult lesz az ég. A délnyugati határ menti tájakon eső, havas eső, esetleg havazás is előfordulhat. Északkeleten szakadozottabb lehet a felhőtakaró. A Dunántúlok továbbra is élénk, időnként erős lehet az északi, északnyugati szél. A középső és keleti tájakon az északkeleti szél mérséklet, illetve időnként élénk lehet.

Éjszaka folyamán -1 és +5 fok köré hűlhet a levegő.

Térképek mögötti fotó: MetKép Team / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Csütörtökön már több lesz a napsütés, de még elvétve lehet záporeső