Meleg, majd hidegfront érkezik: esővel, havazással, viharos széllel!

Meleg, majd hidegfront érkezik: esővel, havazással, viharos széllel!

Péntek délelőtt

Délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, keleten lehet szakadozottabb a felhőtakaró. A középső országrészben havas eső, havazás, délnyugaton inkább esőre számíthatunk. A délnyugati szél többfelé élénk, helyenként erős lesz.

Péntek délután

Délutánra a havazás fokozatosan az északi, északkeleti országrészre szorul, máshol egyre inkább havas esőbe, esőbe válthat a csapadék. A délnyugati szél továbbra is erős, helyenként viharos lesz. A késő délutáni órákban északnyugaton az érkező hidegfront hatására már egyre inkább északnyugatira fordul a szél és megerősödik, illetve viharos széllökésekre is számíthatunk.

A legmagasabb hőmérséklet -1 és +8 fok körül alakulhat, északkeleten lesz a hidegebb.

Péntek estétől – szombat reggelig

Az esti órákban északnyugat felől megérkezik a hidegfront, északkeleten havazás, a hegyekben hózáporokra számíthatunk, a Pilis, Bakony, Börzsöny térségében kis eséllyel hózivatar is kialakulhat. Máshol eső, záporeső lesz a jellemző. Az éjszaka folyamán megszűnhet a csapadék és a felhőzet is felszakadozhat. Azonban a reggeli órákban északon, északnyugaton ismét számíthatunk záporokra, hózáporokra. Az északnyugati szél többfelé erős, illetve viharos lesz, a Bakonyban, Sopron térségében és a Budai hegységben 100-110 km/h-s széllökések is előfordulhatnak, a Dunántúlon és az Alföldön 70-90 km/h-s szél lesz a jellemző.

Éjszaka -2 és +6 fok körül alakulhat a minimum hőmérséklet.

Térképek mögötti Fotó: MetKép Team / Sütő Máté

Széltérkép mögötti fotó: MTI

110km/h-s szélvihar és havazás is érkezik!

Ez is érdekelhet!  Ciklon okoz többfelé borús, csapadékos időt