Változékony folytatás, délutántól zápor, zivatar érkezhet!

Változékony folytatás, délutántól zápor, zivatar érkezhet!

Szerda délelőtt

Többnyire erősen felhős, borult lesz az ég. A Dunántúlon és az északi országrészben számíthatunk esőre, záporesőre. A Dunántúlon az északias, míg keleten az északkeleti szél lesz mérséklet, illetve élénk.

Szerda délután

Délután is marad az erősen felhős, borult idő. A Dunántúl északi részén eső, míg az Észak-középhegység térségében, déli és a délkeli országrészben záporesőkre számíthatunk. A Dunántúlon az északias míg a középső országrészben és keleten az északkeleti mérséklet, illetve élénk lehet. 

Hőmérséklet szempontjából kettészakadhat az ország, a legmagasabb értékek +15 és +26 fok körül alakulhatnak, a Dunántúlon és északon lesz a hűvösebb.

Szerda estétől – csütörtök reggelig

A késő délutáni, esti óráktól kezdve a középső, déli, illetve délkeleti országrészben erőteljesebb lehet a gomolyfelhő képződés, így záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Az intenzív cellákat felhőszakadás, aprószemű jégeső és átmenetileg erős, viharos szél kísérhet. Zivataroktól függetlenül a Dunántúlon az északnyugati, keleten az északi, északkeleti szél mérsékelt, illetve élénk lehet.

Hajnalban +9 és +15 fok körül alakulhat a minimum hőmérséklet.

Térképek mögötti fotók: MetKép Team / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Pénteken is folytatódik a hűvös, változékony idő