Kistérségi előrejelzés – Bács-Kiskun megye északi felére (Kecskemét térsége)

Frissítve: 2020. augusztus 25., kedd reggel.

Az e hét időjárása még a nyarat fogja idézni, de nagy lesz a hullámzás a hőmérsékletekben a hét egymást követő napjai között. Vasárnap érkezik majd csak a jelentős lehűlést hozó hidegfront. Addig a pontig jelentős csapadékkal sem kell számolni Kecskemét térségében, maximum elszórt kisebb záporokra. A héten tapasztalható hullámzás megviselheti a fejfájósokat. Közelít az ősz és ezt mi sem jelzi jobban, hogy az Európa felett átvonuló ciklonok középpontjai egyre délebbre haladnak, így azok frontjai is gyakrabban érintik hazánkat. Lássuk részletesebben, mi várható:

Hétfő éjjel/kedd éjszaka DNy felől vastagabb felhőzet érkezett, amely a hajnali és reggeli órákban okoz elszórt csapadékot. Nagyobb mennyiség nagyobb területen csak a térség délebbi részein lehet. A felhők miatt enyhe, +17, +18 °C körüli hajnali minimum hőmérsékletekkel kell számolni.

A keddi nap délelőttje során a felhők gyorsan továbbállnak és felszakadozik a felhőzet. Napközben már csak csekély eséllyel lehet kisebb zápor, a nap második felétől jórészt gyengén felhős idő várható +27, +28 °C körüli maximumokkal. A kellemes hőérzetet az élénk ÉNy-i szél is segítheti.

Kistérségi előrejelzés – Bács-Kiskun megye északi felére (Kecskemét térsége)

A szerda reggel régen látott frissen indul, ugyanis +12, +14 °C-ig is hűlhet a levegő. Viszont napközben már DNy-i áramlással melegebb levegő érkezik, így a maximumhőmérséklet a 31 °C-ot is elérheti. Napközben a térség felett átvonul egy szakadozott felhősáv, így nem lesz zavartalan a napsütés. Csapadék nem valószínű.

Kistérségi előrejelzés – Bács-Kiskun megye északi felére (Kecskemét térsége)

Csütörtökön egy gyenge száraz hidegfront érkezik, ami újból pár fokkal 30 °C alá ejti vissza a maximumokat, viszont pénteken ismét változik a szélirány és a szerdainál is melegebb levegő áramlik fölénk. Ez a forró légtömeg okozza a szombati kánikulát, amely igazi strandidőt, +33 °C körüli maximum hőmérsékleteket okoz. Vasárnapra várjuk az a markáns hidegfrontot, amely a szezonban először elhozza az őszt. Jelenleg a modellek több mint 10 fokos visszaesést és jelentős csapadékot prognosztizálnak. Előreláthatólag ez az átlagnál hűvösebb idő a jövő hét közepéig kitarthat.

Országos rövidtávú előrejelzésünket itt, országos hosszútávú előrejelzésünket pedig itt találja!

Készítette: Domak Viktor

Borítókép: Rugási JánosMetKép->A ti csoportotok!


Várjuk továbbra is időjárással kacsolatos fotóitokat, videóitokat Face csoportunkba, MetKép->A ti csoportotok! -ba!

Fórumunkon megtaláljátok a legérdekesebb témákat a meteorológia, környezetvédelem, és mezőgazdaság területén!