Kistérségi előrejelzés – Bács-Kiskun megye déli felére (Észak Bácska)

Előrejelzés Bács-Kiskun megye déli felére

Frissítve: 2020. június 5., este.

Pénteken a hullámzó front nem hozta a hozzáfűzött reményeket, csak néhol alakult ki heves zápor vagy zivatar. Az  Észak-Európa felett örvénylő ciklon frontjának felhősávja szép lassan Kelet felé mozdul, viszont az előttünk álló időszak sem lesz mondható száraznak. A továbbiakban is sokfelé kell majd számítani konvektív csapadékokra. Részletesebben:

A péntek az éjjeli órákban a csapadék alábbhagy a Dél-Alföldön és szombaton is már jóval, kevesebb eséllyel kell számítanunk csapadékra. A reggeli órákra megkezdődik a felhőzet felszakadozása így hát több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Hajnalban +13, +14 °C körül várható és a levegő is párássá válhat. A légkör is nyugodtabb lesz. Zápor/zivatar kialakulásának csekély a valószínűsége. A maximumhőmérsékletek +25, +26 °C környékén valószínű.

Előrejelzés Bács-Kiskun megye déli felére

Vasárnap újra nő a konvektív csapadék esélye, így sok helyen bedörrenhet a térségünkben is. A délelőttől kialakuló gomolyfelhők felfejlődnek és lokális záporok/zivatarok bárhol kialakulhatnak. Reggel igen enyhe +16, +17 °C, napközben a maximumok pedig +25, +26 °C körül várhatóak.

Előrejelzés Bács-Kiskun megye déli felére

A jövőhét időjárása hősmérsékletileg stabil, +26, +27 °C körüli maximumokkal, viszonylag enyhe reggelekkel és szinte minden nap feláramlásból származó záporokról és zivatarokról fog szólni.

Kellemes hétvégét kívánok!

Domak Viktor

Borítókép: Sebő RózsaMetKép->A ti csoportotok!

Fórumunkon megtaláljátok a legérdekesebb témákat a meteorológia, környezetvédelem, és mezőgazdaság területén!