Frissítve: 2020.04.02., este

Bevezetőként annyi: Szívfájdítóan jó idő, csípős reggelekkel.

Csütörtök éjjel/ péntek hajnalban alig-alig lesz felhő az égen. A kevés felhő és a minimális légmozgás miatt továbbra is magas lesz a kisugárzás és reggel újból fagyos napra ébredünk. A szerb határtól a térségünk északi határa felé haladva alacsonyabb lesz a minimum. Pl. Baja – Bácsalmás vonalában -1, -3 °C, északabbra Soltvadkert Kiskőrös magasságában viszont már -4, -5 °C-ig is hűlhet.   Pénteken napközben egy gyenge hidegfront súrol minket. Ebből mi nem sokat fogunk észrevenni, csupán egy kicsit több lesz a gomolyfelhő. A nappali maxok már homogénebben oszlanak el térségünkben: mindenhol +15, +16 °C körül tetőznek majd.

Szombaton a péntekihez hasonló kellemes tavasz várható, már egy kissé enyhébb hajnallal. Talaj menti fagy még mindenhol lesz, de 2m-en már nem kell ilyen kemény rügyfagyasztó hőmérsékletekkel számolni, mint a korábbi napokon. Napközben továbbra is kevés felhő és gyenge légmozgás. Próbáljunk ellenállni a szép idő csábításának! 🙁

A következő napokban napról-napra 1-1 °C-t emelkedik majd a hőmérséklet. Vasárnaptól már a fagyok is megszűnnek.  Továbbra is a napokban kezdődött, hosszú, száraz időszak elején vagyunk. Húsvét utánig ne számítsuk égi áldásra!

Kellemes napot kívánok!

Domak Viktor

Borítókép : Kálmán András, MetKép->A ti csoportotok!