Kistérségi előrejelzés – Bács-Kiskun megye déli felére (Észak Bácska)

Előrejelzés Bács-Kiskun megye déli felére

Frissítve: 2020. október 23., péntek este.

Némileg felkavarja az állóvizet a szombaton érkező gyenge hidegfront, de csak kevés esőt és pár fokos lehűlést hoz. Továbbra is a sokéves átlag felett maradunk hőmérsékletileg. A hidegfront hatására a déli határainknál (vajdasági központtal) egy légörvény is bepörög, ami majd vasárnap újabb kevés csapadékot okoz, de ez csak inkább csak az ország déli felén és főként térségünkre lesz hatással. Lássuk részletesen mi várható:

Az előttünk álló péntek éjszaka még nem várható említésre méltó változás. Kevés felhő és gyenge légmozgás lesz a jellemző. Reggelre +12, +13 °C-ig hűl a levegő.

A hajnali órákra megnövekszik a felhőzet és a reggeli, kora délelőtti órákban csapadék érkezik Nyugat felől. Gyenge-közepes intenzitású és nem folyamatos. Délutánra várhatóan megszűnik. Főként térségünk déli felére lesz jellemző a csapadék. Várhatóan az esti órákban újabb csapadék érkezik, de ez a már bepördült légörvény hatására fog történni. A maximum hőmérsékletek délután +17, +18 °C körül tetőzik.

Kistérségi előrejelzés - Bács-Kiskun megye déli felére (Észak Bácska)
Kistérségi előrejelzés – Bács-Kiskun megye déli felére (Észak Bácska) Szombat

Vasárnap is sokfelé borongósnak, csapadékosnak ígérkezik, de délutántól egyre csökken a csapadékhajlam. A felhőzet felszakadozása csak az esti, késő esti óráktól valószínű. Reggel +8, +9 °C, délután pedig +14, +16 °C körül várható. Ez még mindig 2-3 fokkal melegebb a sokéves átlagnál.

Kistérségi előrejelzés - Bács-Kiskun megye déli felére (Észak Bácska)
Kistérségi előrejelzés – Bács-Kiskun megye déli felére (Észak Bácska) Vasárnap

A jövőhét elején a Brit – szigetek felett elterülő nagy kiterjedésű ciklon előoldalán újból meleg levegő áramlik fölénk, bár már nem várhatók 20 °C-ot meghaladó hőmérsékletek, hanem csak kevéssel az alatti. Elszórt, kisebb esők kevés helyen előfordulhatnak, de összességében nem a csapadék lesz a jellemző a jövőhét első felére. Bár a jövőhét második felében lassú, fokozatos lehűlés jelei mutatkoznak, jelentős változás a jövő hónap elejéig nem valószínű.

Kellemes napot kívánok! 🙂

Készítette: Domak Viktor

Borítókép: Czeglédiné Faragó Renáta – Metkép – A ti csoportotok

Továbbra is várjuk fotóitokat, videóitokat, beszámolóitokat innen a térségből is a Metkép – A ti csoportotok-ba.

Fórumunkon megtaláljátok a legérdekesebb témákat a meteorológia, környezetvédelem, és mezőgazdaság területén!