Kistérségi előrejelzés – Békés megye

  Változatosság kedvéért szombaton egy összeáramlási vonal képződik környezetünkben 2020.05.02-05.03 reggel

Mintha csak deja vu érzésünk volna, az időjárást úgy fogjuk megélni a szombati napon mint ahogy pénteken történt. Persze az időjárásban nincs két egyforma nap, de a főbb elemekben ugyanúgy zajlik majd le és 1-2 óra csúszás is lehet az ismétlődésben. Ráadásul hidegfront helyett “csak” egy összeáramlási vonal hatása alatt leszünk, ami igaz hogy egy hidegfrontnál jóval rövidebb életű lehet, ám mivel nem egy távoli térségből érkezik, így pont a vonalába eső területek felett biztosabb hevesebb eseményeket is produkálhat.

Délelőtt a gomolyfelhősödés egyre erősebb lesz, majd délutánra magasra törnek olyannyira, hogy a párától meghízott vízcseppek elindulnak a magasból a föld fele, hogy ismét megöntözzék Békés megye földjeit.

Néhol felhőszakadás és jégeső is előfordulhat az erős feláramlásnak és a megfelelő körülményeknek köszönhetően.

A szél eleinte mérsékelt és változó irányú lesz, majd délután északnyugatira fordul és általában élénk marad, ám a zivatarok környezetében rövid időre viharossá válhat.

A hőmérsékletek szombattól vasárnap reggelig szinte megegyeznek a péntekiével, a vasárnap reggel viszont valószínűleg picit magasabban alakul majd. Így napközben a maximumok 20 fok közelében alakulnak, vasárnap reggelre 10-11 fokig hűl majd.

Akinek kérdése van rövidtávra vonatkozólag, kérem írjon fórumunkba az ; Ultrarövidtávú előrejelzések ; témakörben erre a linkre kattintva : https://www.metkep.hu/community/idojaras/ultrarovidtavu-elorejelzes/

Távolabbi kilátások a szombattól-csütörtökig az országban:

Továbbra is csapadékot okozó nedves légtömegek közelítik meg az Atlanti óceán felől a Kárpát-medencét, jó feltételt teremtve a záporoknak és zivataroknak és némi esőnek. Így lesz ez hazánkban is, a zivatarok környezetében lokálisan nagy mennyiségű csapadék is lehullhat. Ezenfelül számos helyen a hosszan elnyúló zivatarokat csendes eső is követheti. Békés megyében is az időszak végéig többször várható kisebb eső, zápor, zivatar, felhőszakadás és jégeső is előfordulhat. A szárazság, csak lassan enyhül.

Frissítve: 2020.05.01  16:00

Péntek reggel
Péntek délután
Péntek este
Szombat reggel

Borítókép: Sütő MátéMetKép->A ti csoportotok!

Előrejelző: Szabó Zoltán

Oszd meg előrejelzéseinket, ezzel is segítve munkánkat!

Országos rövidtávú előrejelzésünket itt, országos hosszútávú előrejelzésünket pedig itt találja!

Fórumunkon megtaláljátok a legérdekesebb témákat a meteorológia, környezetvédelem, és mezőgazdaság területén!