Előrejelzés Csongrád megye: 2020.03.30.-2020.03.31. Hétfő-Kedd

Éjszaka érkezik a hideg, majd a hét első felében időjárásunk legfőbb jellemzőinek meghatározója lesz!

Vasárnap éjszaka megérkezik hozzánk az a hidegbetörés, melyet már napokkal ezelőtt is előrejeleztünk. Beborul az ég és a magasban hideg levegő áramlik fölénk. Gyenge eső, zápor kialakulhat, de éjszaka nem valószínű még jelentős csapadék. Az északnyugati szél megélénkül majd, a minimum hőmérsékletek 4 és 6 fok között alakulnak.

Napközben egy konvergencia vonal épül ki a Tisza vonalán és annak környezetében, illetve a megye (főként) déli részén gyenge eső hullhat. A konvergencia, más néven összeáramlás mentén záporok, kis eséllyel zivatarok alakulhatnak ki már késő délelőtt is. Délután a vonal mentén, majd egyre nagyobb területen eredhet el az eső. Záporokból intenzívebb csapadék sem kizárt, de egyébként csupán gyenge eső hullhat. Az északnyugati szél élénk, időszakosan erős lesz, a hőmérsékletek szinte a reggeli értékeken maradnak majd, 6 és 8 fok között.

Este még a megye déli részein átmenetileg havas eső, eső előfordulhat, éjszaka fokozatosan kitisztul az ég, a szél veszít erejéből. Ennek köszönhetően szinte mindenhol számíthatunk fagyra. Általában -2 és 0 fok körül alakul majd a leghidegebb órákban a hőmérséklet.

Napközben eleinte napos idő lesz, mérsékelt északkeleti széllel, majd gomolyfelhős, napos idő várható. Az északias szél megélénkül. Bár a nap süt majd, a magasban rendkívül hideg levegő lesz és a talajon is érezteti hatását, 6 és 8 fok közötti maximumokra készülhetünk.

Éjszaka kitisztul az ég és fagyni fog. A következő napokban napos, egyre melegedő idő valószínű, eleinte reggeli faggyal!

Oszd meg a lap alján lévő ikonra kattintva másokkal is! Köszönjük!

Figyelmeztető előrejelzésünk az erős szélre:

Készítette: Sütő Máté

Borító: Sütő Máté