Kistérségi előrejelzés – Kárpátalja

Kistérségi előrejelzés Kárpátalja területére

2020.08.10. hétfő: Reggel közepesen felhős égbolt várható, csapadék csak a keleti területeken lehetséges zápor, esetleg egy-egy zivatar formájában. A délutáni órákban egyre több helyen lehetséges csapadék. Míg a reggeli órákban a minimum hőmérséklet 10-18 fok között alakul, addig a délutáni maximum hőmérséklet 19 és 28 fok közé esik. Mérsékelt lesz az északi, északnyugati szél.

2020.08.11. kedd: Erősen felhősen indul a reggel, csapadék nem várható A reggeli minimum hőmérséklet 14-19 fok között alakul. Délután közepesen felhős égbolt lesz a jellemző, csapadék a középső tájakon lehetséges zápor, zivatar formájában. Mérsékelt változó szél lesz a jellemző.

Készítette: Bak Martin

Borító:

Infó Kárpátaljáról

Kárpátalja (ukránul Закарпатська область, magyarul Kárpátontúli terület) Ukrajna nyugati, Magyarországgal, Szlovákiával, Romániával és egy kis szakaszon Lengyelországgal szomszédos régiója. A térség sok tekintetben eltér Ukrajna többi vidékétől. Ez leginkább annak a következménye, hogy bár lakosságának nagy részét a ruszin nemzetiségűek (kárpát-ukrán) teszik ki, a második világháborúig Kárpátalja Ukrajnától függetlenül fejlődött, mintegy ezer esztendeig Magyarország, majd a trianoni békeszerződés után Csehszlovákia, illetve 1945-től 1991-ig a Szovjetunió ukrajnai részeként. Forrás: Wikipedia

Oszd meg a lap alján lévő ikonra kattintva másokkal is! Köszönjük!

Országos rövidtávú előrejelzésünket itt, országos hosszútávú előrejelzésünket pedig itt találja!