Kistérségi előrejelzés – Kárpátalja

Kistérségi előrejelzés Kárpátalja területére

2020.05.18. hétfő: Délelőtt többnyire napos égbolt lesz a jellemző csapadék nélkül. Délután megnövekszik a felhőzet és kisebb csapadék előfordulhat a déli területeken. Erős nyugati,északnyugati szél lesz a jellemző. A reggeli minimum hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul, a délutáni maximum hőmérséklet 14 és 20 fok között ingadozik majd.

2020.05.19. kedd: Délig napos égbolt lesz egész Kárpátalján, csapadék nem várható, délutántól megnövekszik a gomolyfelhő-képződés és a Kárpátokban előfordulhat egy-egy zápor. Élénk nyugati légmozgás lesz a jellemző. Maximum 17 és 24 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Készítette: Bak Martin

Borító: Kupai Ildikó

Infó Kárpátaljáról

Kárpátalja (ukránul Закарпатська область, magyarul Kárpátontúli terület) Ukrajna nyugati, Magyarországgal, Szlovákiával, Romániával és egy kis szakaszon Lengyelországgal szomszédos régiója. A térség sok tekintetben eltér Ukrajna többi vidékétől. Ez leginkább annak a következménye, hogy bár lakosságának nagy részét a ruszin nemzetiségűek (kárpát-ukrán) teszik ki, a második világháborúig Kárpátalja Ukrajnától függetlenül fejlődött, mintegy ezer esztendeig Magyarország, majd a trianoni békeszerződés után Csehszlovákia, illetve 1945-től 1991-ig a Szovjetunió ukrajnai részeként. Forrás: Wikipedia

Oszd meg a lap alján lévő ikonra kattintva másokkal is! Köszönjük!

Országos rövidtávú előrejelzésünket itt, országos hosszútávú előrejelzésünket pedig itt találja!