Gyilkos hideg az USA-ban!

Az elmúlt napokban több híradás is foglalkozott azzal a komoly hidegbetöréssel, ami jelenleg az Észak-amerikai kontinenst sújtja, lássuk a számokat, térképeket!
A cím nem túlzó, 20 éve nem látott hideg van, és a helyzetet súlyosbítja, hogy erős szél is társul mellé. A hőmérséklet -30, -20 fok közé zuhan éjjel, és nappal csupán -20, -10 fokig “melegszik”, de ami igazán veszélyessé teszi, az a szél.

Jelenlegi helyzetkép
A “legmelegebb” napszakra vonatkozó értékek
A legalacsonyabb értékek

A következő képen, a szélhűtést is beleszámolták az eredményekbe. Akkor igazán dermesztő számok ezek, ha tudjuk, hogy az USA a mai napig a Fahrenheit fokot használja,

A szélhűtéssel együtt kapott adatok

A baloldali kis szövegdobozban arra hívják fel a figyelmet, hogy ismerjék meg a fagyás, és kihűlés jeleit, minél kevesebb időt töltsenek a szabadban, illetve vigyék a kutyákat, macskákat a házba.

Világoskék színezés: Szélhűtés figyelmeztetés
Sötétkék jelzés: Veszélyes szélhűtés
Szürkéskék jelzés: Figyelje a hivatalos közléseket!

A fenti térképen a hivatalos meteorológiai szolgálat jelenlegi figyelmeztetési térképe látható. Reménykedünk benne, hogy emberi áldozatok nélkül sikerül átvészelniük ezt a rendkívüli helyzetet. Mi is követni fogjuk az eseményeket, napról-napra!
A cikket a weather.com cikke alapján írtam, a képi elemek tőlük származnak.
Írta: Paróczai Attila