Hosszútávú időjárás előrejelzés

Hosszútávú időjárás előrejelzésünk a következő 5 napra

Összefoglaló:
Kedden reggel még pára, és ködfoltok zavarhatják a közlekedőket, a makacsabb, erősebben ködös tájakon ködszitálás is előfordulhat! Szerdán már kevesebb helyen alakul ki köd, és érezhetően melegszik a levegő, a hirtelen jött melegedés csúcspontja csütörtökre várható, majd ismét közelíteni kezdenek a hőmérsékleti értékek az ilyenkor megszokotthoz.

Részletesen:

Csütörtökön reggel enyhe lesz a hajnal, 6, és 12 fok közé hűl a levegő, ennél hidegebb csak az Északi-középhegység északi, zártabb völgyeiben lehet, ott fagypont közelébe süllyedhet a hőmérséklet. A felhőátvonulások mellett néhány órára mindenütt kisüt majd a nap. A déli, délnyugati szél napközben megélénkül, a dunántúlon megerősödik, és a nyugati határszélen, valamint északnyugaton viharos lökések kísérhetik! A legmelegebb órákban 14, és 22 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken a felhőzet tovább növekszik, de a napsütés még meghatározó lesz felettünk, gyakori fátyolfelhőkkel, alkalmankénti gomoly és lepelfelhőkkel. A reggeli órákban 5 és 12 fok között alakulnaka hőmérsékletek, délután még mindig esély mutatkozik a 20 fok körüli értékekre, 13-20 fok között várhatóak a maximumok. A szél is irányt vált, a felhők egyre jobban megvastagszanak ezzel újra csapadékosabb időszakot vetít előre az időjárás a hétvégére.

Szombaton Egy hidegfront éri el hazánkat, ami a magasban közel 10 fokkal hidegebb levegőt hoz! Napközben tovább vastagszik a felhőtakaró, keleten, délkeleten borult lesz az ég, de északnyugaton olykor felszakadozhat a felhőzet. Megerősödik, északnyugaton viharossá fokozódhat az északnyugati szél, és záporok, zivatarok alakulnak ki. A reggeli minimumok 5, és 10 fok között alakulnak, a legelegebb órákban 12-19 fokot mérhetünk.

Vasárnap kora reggel 6, és 10 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk, erősen felhős idő várható, csak nyugaton szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Szórványosan alakulhat ki gyenge eső, esetleg záporeső. Jelentős mennyiségű csapadék nem várható. Napközben 10-16 fokig melegszik a levegő, az északi, északnyugati szél erős lesz, északnyugaton viharos lökések kísérhetik.

Hétfőn reggel 5, és 10 fok között alakul a hőmérséklet, ennél hidegebb csak északon lehet, ott a fagyzugos helyeken gyenge fagy is kialakulhat. Napközben változóan felhős idő várható, az északkeletire forduló szél megélénkül, többfelé megerősödik. Csapadék szórványosan alakulhat ki, eső, záporeső formájában. A maximumok 10, és 16 fok között alakulnak.

A hosszútávú időjárás előrejelzést írta: Paróczai Attila
Az előrejelzés elkészültét a DekorExpressz támogatta!

Borítókép: Czifra István

Ha szeretné megosztásával segíteni munkánkat, a weboldalról is egyszerűen, a megfelelő ikonra kattintva (koppintva) megtehető.
Köszönjük!

Fórumunkon megtaláljátok a legérdekesebb témákat a meteorológia, környezetvédelem, és mezőgazdaság területén!

Iratkozzanak fel YouTube csatornánkra, hogy ne maradjanak le semmiről!

Hosszútávú időjárás előrejelzésünk minden nap frissül! Az idő előrehaladtával a időjárás előrejezés bizonytalansága nő.


További előrejelzéseink: