Rengeteg tűz volt az országban!

Több avar, és nádastűz is keletkezett ma, szerencsére személyi sérülés nem történt. Húsz, huszonöt hektáron égett a száraz fű Boldog település határában, Nagysáp külterületén 15 hektáron égett a fű, a nehezen járható terepen puttonyfecskendőkkel, és kéziszerszámokkal oltották a tüzet. Balástya külterületén is mintegy 10 hektáron égett a száraz fű, a területen körbálákat, és fóliasátrakat is találtak a tűzoltók, és végül Kesztölcön is égett a száraz fű, mintegy 1,5 hektár terjedelemben, az oltást nehezítette, hogy csak gyalogosan lehetett megközelíteni a tűzesetet.
Akkor most néhány szám a mai tüzekről. Összesen, mintegy 45-50 hektáron égett a fű, illetve a nádas, és mintegy 17 egységet vetettek be a tüzek megfékezésére. Az erős szél nagyon nehezíti a munkájukat, a száraz aljnövényzet, és az avar pedig már egy rosszul elnyomott cigarettacsikktől is kigyullad. A tüzeket 99%-ban emberi gondatlanság, vagy szándékosság okozza! Újra felhívjuk minden kedves olvasónk figyelmét, hogy fokozottan ügyeljenek a tűzrendészeti előírások betartására, akár otthonukban, akár a természetben járva.
Ha tüzet lát, haladéktalanul hívja a 112, általános segélyhívó számot, mely belföldről díjmentesen hívható, hisz minél hamarabb kezdik meg az oltást, annál kisebb erőfeszítésekkel megtehető! A holnapi napon erős, viharos szél érkezik, ami különösen veszélyessé teszi a tűzeseteket.
A témához kapcsolódó cikkeink: tűzgyújtási tilalom, lángolt a vecsési puszta.
A holnap érkező hidegfrontról itt írtunk részletesen: Pénteken hidegfront érkezik!

Borítóképünk illusztráció, forrás: BBC