Érkezőben az enyhülés, vasárnap délen már néhol +10 fok körül

Lassan véget ér a Kárpát-medence térségében megülepedett hideg légpárna időszaka, ugyanis egyre inkább ciklonális hatások kezdenek érvényesülni, ezért a jövő hét elején frontok érik el országunkat és megélénkül előbb a déli, majd keddre egy hullámzó hidegfront mögött, az északkelet-magyarországi régiókat kivéve, megerősödik, olykor viharossá fokozódik többfelé az északnyugatira forduló légáramlás.
A felhős, gyakran borongós jelleg az megmarad, mivel a rétegfelhőzet felé a magasban frontális felhőzet kúszik, és egyre több helyen ered el hétfőn az eső, eleinte északkeleten nem zárható ki esetleg az ónos csapadék esélye sem.
Jelentősen enyhül a hideg, a déli tájakon a hét első napján +12, +13 fokos maximumok is lehetnek, míg északkeleten is elérheti ekkortól a +3, +5 fokot.

A jövő hét második felében, csütörtökre egy újabb hullámzó frontrendszer ér el minket, ekkor sokfelé várható ismétlődő eső, ami északon, északkeleten  a hidegfront mögött átválthat havas esőbe, gyengülő hóesésbe, a hegyekben  pár centis, friss hóréteg is képződhet.

Pénteken immár melegfront ér el minket és alakítja időjárásunkat, enyhülésre, esőkre, a hegyekben az északkeleti tájakon akár havas eső, hó is hullhat kezdetben.

A hét elején az éjszakai fagyok is megszűnnek átmenetileg nagy területen, napközben pedig a déli részeken több fokkal az évszakos átlag felé emelkedik a csúcshőmérséklet.


További  friss részletek az előrejelzéseinkben lesznek olvashatók!

Fotó: Kállai Tivadar- MetKép-> A ti csoportotok