A köd az úr, de meddig még?!

Olvasóink jó része munkába menet, vagy csak az ablakon kinézve is tapasztalhatta, hogy bizony a köd az úr, ez alól csupán a nyugati határszélen élők kivételek.
A ködös területeken változatos halmazállapotú csapadék hullik, főként az Északi-középhegységben, és annak tág környezetében havazik, az Alföldön ónos szitálást is tapasztalhatnak, de van, ahol ködszitálás az aktuális csapadék.
Ahogyan tegnap, úgy a mai napon se adnak radarjelet, hiszen a csapadék a “radar alatt” képződik.

Forrás: met.hu

A látható tartományban készült műholdképen jól kirajzolódik az egynemű ködfelhőzet, ami szinte a teljes Kárpát-medencét kitöltötte már.

Forrás: sat24.com

Már éjjel megközelíti hazánkat egy markáns hidegfront, annak felhőzete fölénk húzódik, a párásság azonban megszűnik reggelre.
Szombaton csapadékosabbá, és szelesebbé válik időjárásunk, azonban a ködös, nyirkos időnek búcsút inthetünk, így aki zúzmarás, deres képeket szeretne készíteni, ma estig még megteheti, a hétvégétől azonban nagy területeken már nem kell számítani párásságra.
Hétfőtől szárazabb, naposabb időszak várható, viszont a hajnali mínuszok is erősebbek lesznek, ezzel együtt is kellemesebb időszaknak nézünk elébe!

Borítókép: Sándor Tímea MetKép->A ti csoportotok!