Milyen idő várható ma?

2020 februárjának utolsó napján.

A reggeli órákban szinte az egész országban gyenge fagyra ébredhetünk. Ez alól kivétel a Dunántúl nyugati része, valamint a Kisalföld térsége. Borongósabb idő a Dunántúlon, valamint az északi megyékben van, délen a napfelkelte segít valamelyest a csípős hideget elviselni. A déli szél jelenleg Szombathely- Kőszeg- Sopron vonalban élénk, erős lökésekkel, másutt csak gyenge vagy mérsékelt.

Délelőtt a szél a dunántúli megyékben egyre több helyen élénkül meg, egy- egy erős, akár viharos lökés kíséretében. A Duna- Tisza közén is számolni kell a szél megélénkülésével. A hőmérsékletek 2-6 fok közelébe emelkednek, a fagy megszűnik, viszon felhősödés veszi kezdetét. Kivételt a Tiszántúl képez, ott továbbra is napos idő várható.

Kovács Kata -Metkép->A ti csoportotok!

Délután a déli szél a fentebb említett tájakon továbbra is kitartóan fújni fog. A hőmérsékletek a Dunántúl nyugati részein 10-12 fok közelébe emelkednek, esetleg azt kicsivel meg is haladhatják. Ezzel szemben keleten tartósan borongós, felhős, széltől védett helyeken 4-5 fok közelébe emelkednek csak. A hegyekben lévő hó is gyors olvadásnak indul.

Estére a szél jelentősen mérséklődik, Szombathely közelében viszont még előfordulhat egy-egy erős lökés. Csillagos égre legnagyobb eséllyel a Dunántúlon élők tekinthetnek majd. Budapest-Miskolc tengelyen, az eddig hóval borított tájakon, ahogy a felhőzet kelet felé halad és kiderül az ég gyorsan zuhanni fognak a hőmérsékletek, de kevéssel fagypont felett várható éjfélig. Ezzel szemben a Dunántúl nyugati részein akár 8 fok közelében is maradhatnak a hőmérők higanyszálai.

Készítette: Erdős László

Borítókép: Kovács Ildikó- Metkép->A ti csoportotok!