Nagyon meghűlt a levegő, mire számíthatunk a következőkben?

Az este érkezett, hajnalra átrobogott felettünk az a hidegfront, aminek hatására ma jóval az ilyenkor megszokottalattiak a hőmérsékletek, országszerte. Milyen idő lesz ma, illetve holnap?

Tegnap este érkezett meg északnyugatra a hidegfront, és a Dunántúlon viharos széllel robogott át, de országosan is erős volt a légmozgás. Néhány zivatar is kialakult a front előterében, majd vastag felhőtakaró húzódott ránk, és nyugat felől egyre többfelé eredt el az eső.
Ma reggelre már a Duna vonalától keletre helyezkedett el a csapadéktömb, ami folyamatosan kelet felé halad tovább, mögötte gyengén felhős az ég jelenleg, de napközben újból gomolyfelhő képződés indul meg, azonban további esőre nem kell számítani.

A hidegfront felhőzete még beborítja a keleti tájakat.
Forrás: sat24.com

A kora délutáni órákra elhagyja térségünket a vastag felhőtakaró, és mindenütt várható néhány órás napsütés, azonban többször is gomolyfelhők takarhatják el az eget. Délután 22-25 fokig melegszik a levegő, a derült tájakon már most gyors a felmelegedés.

A hidegfront mögött alaposan meghűlt a levegő, de nyugaton, a napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő!
Forrás: met.hu

Holnap hajnalra meghűl a levegő, de a nappali felmelegedés fokozódik, ekkor már országosan 21-27 fokra van kilátás, nyugaton lesz a melegebb, míg a leghidegebb északkeleten.