Hűvösebb hajnalt követően gyors melegedés, berobban pár napra a nyaralóidő!

Csütörtökön még viszonylag friss hajnal elé nézünk, minimum hőmérséklet 13°C és 19°C között várható, főváros térségében várható a legmelegebb, Északi-középhegység, valamint a Kunság területein a hűvösebb, arra 10°C alá is hűlhet a levegő hőmérséklete.


Várható hőmérsékleti értékek a hajnali órákban. (OMSZ)

A hűvösebb reggelt gyors melegedés váltja, napközben a szikrázó napsütést kevés felhő zavarhatja, csapadék nem valószínű. Mához képest emelkedik a hőmérséklet, 25°C és 31°C között várható a nappali maximum hőmérséklet, az ország keleti, északkeleti felén várható a hűvösebb.

Várható hőmérsékleti értékek a délutáni órákban. (OMSZ)

Pénteken igazi nyári nap elé nézünk, a derült időben újra országszerte átléptük a 30°C-ot, egyes helyeken 36°C sem kizárt, erre a legnagyobb esély az ország déli felén van.

Szombaton már megérzik az újabb hidegfront, feltámadó szél kíséretében, valamint záporokkal, zivatarokkal, Dunántúlon visszaesik a hőmérséklet, kevéssel 20°C felett alakulhat a hőmérséklet, ezzel szemben a Tisza vonalától keletre estig tartja magát a forróság, arra 34-35°C-ra van kilátás a legmelegebb órákban.

Borítókép: Dolce Travel

Cikket írta: Tóth Zserald

Köszönjük, ha megosztod ismerőseiddel!