Károkat okozoztak a mai zivatarok, szupercellák, és még nincs vége! – Videókkal!

Főként az ország középső részén okoztak károkat a zivatarok, szupercellák, Bács-Kiskun megyében többfelé is dolgoznak a Katasztrófavédelem munkatársai!

Erős zivatarok haladtak át az országon a késő délelőtti, kora délutáni órákban, nagy méretű jéggel, felhőszakadással.
Kecskeméten a belvárosban beszámolók szerint több tíz centi vastagon állt a víz, az autók lefulladtak a hirtelen jött özönvízben.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása:
“Zivatarlánc okozott heves felhőszakadásokat Bács-Kiskun megyében. Kecskeméten, a Nyíri úton több helyszínen is tűzoltói segítséget kértek: egy üzlethelyiség és egy társasház pincéjét is elöntötte az esővíz, a megyeszékhely hivatásos tűzoltói szivattyúval avatkoztak be. A Balaton utcában egy egészségügyi intézmény épületének liftaknájába jutott be az esővíz, az egység megkezdte a víz eltávolítását. Az 5211-es úton Kunadacsnál leszakadt faágak akadályozták a forgalmat, a szabadszállási önkormányzati tűzoltók motoros fűrésszel avatkoztak be. Kerekegyházánál, az 5212-es úton is faágak szakadtak le, a helyi önkormányzati tűzoltók távolították el őket. Soltvadkert határában kerékpárútra dőlt egy tízméteres fa, a város önkormányzati tűzoltói szüntették meg a forgalmi akadályt. Kiskőrösön, a Klapka György utcában egy nagy méretű fenyőfa lakóházra dőlt, a város hivatásos tűzoltói távolították el.”

Észlelőink képei, videói a zivatarokról:

https://www.facebook.com/szandraczirko/videos/2982468485185548/
Zivatar okozta felhőszakadás
Forrás: Alexandra CzirkóMetKép->A ti csoportotok!
https://www.facebook.com/martamaryann.malyok/videos/1609634389203873/
Malyok M. Mariann MetKép->A ti csoportotok!

Borítókép: Malyok M. Mariann MetKép->A ti csoportotok!