Hullámzó frontrendszer érkezik: éjjelbe nyúló zivatarok!

Hazánk időjárását az elkövetkezendő napokban egy hullámzó frontrendszer fogja alakítani. Hatására több alkalommal készülhetünk hevesebb záporokra, zivatargócokra, egyes helyeken rövid időn belül újra akár több mint 1 havi csapadékmennyiség leeshet majd!

A Dunántúl nyugati felén már most érezteti hatását a frontrendszer, 20°C köré hűlt a levegő hőmérséklete, több alkalommal alakultak ki arra kisebb záporgócok.

Hőmérsékleti értékek az országban 12:10-kor. (OMSZ)

A következő órákban már érkezhet egy kis ízelítő, főként a Dunántúlon valamint a főváros környékén többfelé törhetnek ki záporok, esetleg zivatarok, melyek mérséklik majd a kánikulát átmenetileg.

Éjjel sem nyugszik felettünk a légkör, délnyugati irányból újabb (akár hevesebb) zivatarok érkezhetnek, délutánihoz képest már nagyobb számban. A Tiszántúlon kevés esély mutatkozik konvektív csapadékgócok kialakulására, ott inkább holnap délutántól lehet jó eséllyel.

https://meteo.imgw.pl/dyn/

Hajnalban, kora reggel főként a Duna vonalánál lehetnek nagyobb számban záporok, zivatarok, Dunántúlon átmenetileg nyugszik majd a légkör.

https://meteo.imgw.pl/dyn/

Kedden kezdődik előlről minden, ekkor már mégnagyobb lefedettségben alakulhatnak majd ki záporok, zivatarok, egy-egy hevesebb zivatarok kialakulása is benne van a pakliban!

Kedd késő délután, kora este így festhet akár! https://meteo.imgw.pl/dyn/

A zivatarok fő veszélyforrása továbbra is a felhőszakadás lesz, de előfordulhat szélvihar, esetleg apróbb szemű jég is az erősebb cellákban.

Facebook borítókép: Július 26.-án kora este érkező vihar Szigethalomra! (Tóth Zserald, Időinfó-Metkép)

A folytatásban változatos napok elé nézünk, melyről itt olvashat.

Cikket készítette: Tóth Zserald

Köszönjük, ha megosztod ismerőseiddel!