Belga Nagydíj Előrejelzés

Hétvégén ismét Forma-1-es futam ezúttal Belgiumban, a pálya 7,004 km hosszú és 21 kanyarból áll. A pilótáknak 44 kört kell teljesíteniük, a hosszúsága miatt nincs levezetőkör a futam végén egyből vissza térnek a csapatok a boxutcába. Belga-Német határ közelében található. Különleges mikroklímával rendelkezik az Ardennek hegység vonulatai miatt, ezért volt már rá példa, hogy a pálya egyik részén esett a másik fele száraz volt.

A tavalyi versenyt Charles Leclerc nyerte.

Eau Rouge kanyar

Most nézzük milyen időjárás várható a hétvégén.

Hűvös csapadékos idő lesz a jellemző, a legtöbb csapadék Vasárnap lehet, így reménykedhetünk egy izgalmas futamban.
Pénteki első szabadedzésen is sok lesz a felhő a pálya felett bármikor érkezhet egy záporeső. Az első edzésen 15 °C körüli hőmérséklet várható dél-nyugati szél kíséretében.

A délutáni második szabadedzésen is hasonló lesz a helyzet, változóan napos felhős időszakokkal. Délutáni edzés alatt 14 °C körüli hőmérséklet lehet.

Szombati napra a harmadik edzés alatt 14 °C körüli hőmérséklet lesz a jellemző szintén sok felhővel.

Viszont a délutáni időmérőre már több csapadék érkezhet zápor formájában, ez felkavarhatja az állóvizet, 16 °C körüli hőmérséklettel.

Vasárnap a futam napján egész napos esőre lehet készülni, így garantált egy izgalmas verseny. A hőmérséklet szintén 14 °C körül alakul. Változik a szél irány is, vasárnap már észak-nyugati szél lesz a jellemző.

Az egész versenyhétvégét természetesen élőben közvetíti az M4 sport az alábbi menetrend szerint:

1. szabadedzés: Péntek 10:55
2. szabadedzés: Péntek 14:55
3. szabadedzés: Szombat 11:55
Időmérő: Szombat 14:45
Futam: Vasárnap 15:10

Készítette: Tarkó Péter