Frontmentes napok jönnek, meddig tart ki a jó idő?

A következő napok is kellemes, meleg időben telnek, hőség már nem, de 25 fok feletti hőmérsékletek még várhatóak. Meddig marad a jó idő?

Ahogyan tegnap is írtuk, egyelőre nem látszik változás a közeljövőben, és marad a sokévi átlagnál némileg melegebb, szárazabb időszak. Ezt egy nagy kiterjedésű anticiklonnak köszönhetjük, amely Európa nagyobbik részét borítja, és eltereli az időjárási frontokat térségünk felől. Ezt láthatjuk az alábbi animációban is, mely a 850hPa-os szinten (~1500m magasság) várható hőmérsékleteket mutatja, 2020.09.08 12:00 órától egészen 2020.09.16. 00:00 óráig.

Forrás: WXCHARTS.COM, animáció, és videó: MetKép

Holnap ugyan megközelíti hazánkat egy gyenge hidegfront, de még az előtt feloszlik, hogy érdemben befolyásolni tudná időjárásunkat, ahogyan az a MetOffice előrejelző térképén is látható:

Forrás: Met Office, animáció: MetKép

Markáns változás csupán a hónap második felében körvonalazódik, azonban a távoli időpont miatt a mértéke még rendkívül bizonytalan, de érdemes már most számolni vele, hiszen az ősz biztosan nem várat már soká magára, és bizony a magasnyomású légköri képződmények sem szoktak örökké életbenmaradni 😉

Borítókép: Máté Sütő/MetKép

Ez is érdekelhet!  Fagyos lehet az éjjel!