Várhatóan ma lesz az idei őszi szezon eddigi legmelegebb napja❗

A soron következő 3-4 napban, még kitart az ilyenkor szokásos klimatológiai átlagtól mintegy 8-10 fokkal melegebb hőmérsékletű időjárás.

Részletek:

Továbbra is egy magasnyomású képződmény, egy anticiklon a meghatározó eleme a légkörnek.

Így a mai napon a sok-sok napsütés, mellett némi gomolyfelhő kezdődik de nem ez lesz a jellemző.
A tűző napsütésben délutánra 28 és 34 fok közé melegszik fel a levegő.
Ami azt jelenti hogy az idei őszi szezonban eddig regisztrált legmelegebb hőmérséklet (09.07.) Pitvaros 33.0 fok veszélyben van!

Jelenleg 10 óra 45 perckor már vannak olyan területek különösen az ország déli vidékein ahol közelíti a hőmérséklet a 30°C-ot.

Forrás: met.hu

Amire még érdemes odafigyelni mindenképp, hogy az UV-B index még mindig erős így könnyen le lehet égni a tűző napon, 20-25 perc napon tartózkodás során.

Forrás: met.hu

A folytatásról röviden:
Csütörtökig kitart, a napos meleg időjárás, majd csütörtökön kora este érkezik egy hidegfront útját záporok, zivatarok és megerősödő É-i, ÉK-i széllel jár majd.
A hőmérséklet mint egy 8-10 fokot vissza esik, pénteken csak 18 és 23 fok közötti csúcsértékekre számíthatunk, szombaton reggelre pedig az északi völgyekben 0 fok közelébe is kúszhat a hőmérő higanyszála.

Vasárnaptól ismét emelkedő tendenciát mutatnak a hőmérsékleti értékek így vasárnap (09.20.) 22 és 27 fok között jövő héten hétfőn (09.21.) pedig 24 és 28 fokos maximumok mutatkoznak, a hajnalok is egyre kevésbé lesznek hidegek majd.

Az összefoglalót készítette: Bakota Zsolt

Borítókép: Pádár István Richárd