Néhol 50mm eső is hullhat ma és holnap!

Néhol 50mm eső is hullhat ma és holnap!

Északkelet felől egy hidegörvény szállít fölénk nedves levegőt a ezzel egy időben északnyugat felől megerősödő széllel hideg érkezik fölénk, így összességében ma és holnap erős északnyugati szél, meglehetősen hűvös nappali maximumok és többfelé csapadék valószínű.
Hajnalban 6 és 15 fok körüli minimumok lesznek, ma és holnap is, majd napközben 12 és 18 fok között maximálódhat a hőmérséklet.
A légörvény több hullámban is szállít hazánkba csapadékot, melynek nagy része a Dunától keletre várható, de nyugatabbra is összegyűlhet a gyenge esőből 1-2mm.
A Tiszántúlon és főként északkeleten viszont jelentős csapadék hullhat, általában 10-25mm közötti mennyiség, de a határhoz közeli területeken már ma is összejöhet a 35-40mm.
Holnap valamivel kisebb területet érint a csapadék, inkább csak a Tiszántúlt, északot és ismét északkeletet. Ekkor ezeken a részeken további 5-20mm eső valószínű, így egyes északkeleti járásokban az 50mm-t is elérheti, vagy meghaladhatja a lehulló csapadék mennyisége.

50mm Eső hullhat
A várható csapadék mennyiség péntek reggelig. Sok eső hullhat (ECM)https://www.wxcharts.com/?panel=default&model=arpege,arpege,arpege,arpege&region=slovakia&chart=accprecip,2mtemp,snowdepth,accprecip&run=00&step=061&plottype=10&lat=46.787&lon=20.297&skewtstep=0

A részletes és hosszútávú előrejelzést itt olvashatják el, nézhetik meg videós animációnkat!

Borító: pinterest.com

Ez is érdekelhet!  Csütörtökön már több lesz a napsütés, de még elvétve lehet záporeső