Milyen idő lesz ma?

Milyen időre számíthatunk ma? Reggeli időjárás előrejelzés.

A tegnapi napon többfelé is esett az eső, de elsősorban az északkeleti tájakon volt jelentős csapadék, ott sokfelé a 20mm-t is meghaladta a lehullott csapadék mennyisége. A mai napon is hasonló eloszlást tapasztalhatunk, jelenleg még néhol gyengén szitál az eső, de először a Dunántúlon, majd fokozatosan a keletebbi tájakon is megszűnik az eső, és helyenként a felhőzet is felszakadozik. Ez alól kivétel csupán északkelet lesz, ott a hazánktól északkeletre örvénylő, gyengülő magassági hidegörvény felhőzetéből ismét jelentős, 5mm feletti csapadékot mérhetünk.

Milyen időre számíthatunk ma? Reggeli időjárás előrejelzés. Hideg légörvény alakítja időjárásunkat.
A központjával tőlünk északkeletre elhelyezkedő magassági hidegörvény.
Forrás: windy.com

Bár néhány helyen még élénk az északnyugati szél, napközben várhatóan veszít erejéből, így jelentősen nem fogja befolyásolni a hőérzetünket. Ha már hőérzet, lássuk, hogyan alakulnak a hőmérsékleti viszonyok hazánkban!
Jelenleg 10-13 fok között alakul a hőmérséklet, ennél hidegebbet csupán az Északi-középhegységben, illetve a nyugati határszélen mérnek. Napközben 15-18 fok várható, de a tartósan esős, borult északkeleti tájakon csupán 12-15 fok között alakul a hőmérséklet.

Tehát arra a kérdésre, hogy “Milyen időre számíthatunk ma?” a válasz az, hogy hol? Északkeleten esős, hűvös idő lesz, míg a déli, délnyugati tájakon erősen felhős, de időnként napsütéses, igazi őszi időjárás. Ennyi fért a reggeli időjárás előrejelzésbe, szép napot kívánunk!

Borítókép: Orßán Gáßor MetKép- > A ti csoportotok!