Továbbra is harmadfokú árvízvédelmi készültség a Sajón, és a Hernádon! – Videóval!

Áradnak a folyók északon, a szakemberek homokzsákokkal állják útját az víznek a Sajón, és a Hernádon!

A folyók felső szakaszán megkezdődött az apadás, azonban az alsóbb részeken még áradnak, a szakemberek homokzsákokkal erősítik, magasítják a gátakat. Hernádszentandrást a víz körbezárta, de több másik település is nehezen megközelíthető!

Kollégánk, Palla Lénárt videófelvételt is készített az áradó Hernádról Felsődobszánál!

Segítsd Youtube munkánkat feliratkozással:

Elzárta a Hernád áradása miatt kiöntött Bársony patak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádszentandrást, a települést nem lehet járművel megközelíteni, így a tömegközlekedés is szünetel – közölte Pécsi Norbert Sándor a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-vel pénteken.Tájékoztatása szerint a Hernád áradása miatt lezárták az Ináncs-Abaújszántó és a Méra-Ináncs összekötő egy-egy szakasza, Hernádszentandrást pedig körbefogta az ár, sem Pere, sem Ináncs, sem Encs felől nem lehet péntek hajnaltól bejutni a településre.
    A Sajó áradása miatt továbbra is le van zárva a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakasza, valamint a Sajóvelezdről Vadna felé vezető út. A lezárt szakaszok a 26-os főúton át kerülhetők el. Sajóvelezdre csak Királd vagy Sajómercse felől lehet bejutni. Nem járható a 26-os főútról Sajókazára vezető összekötőút sem. Múcsony felé kell kerülni.
    A Sajógalgócba vezető utat is víz borítja, oda csak egy földúton lehet bejutni. Ugyancsak lezárták a Muhi és Köröm közötti utat, Muhi közelében. Az áradás miatt a komp sem közlekedik.
    A Bódva megemelkedett vízszintje miatt a Komjáti és Tornabarakony közötti út egykilométeres szakaszát kellett lezárni, Bódvalenke, Tornaszentandrás és Tornabarakony település Hídvágardó felől közelíthető meg.

MTI \ biy \ gte

Borítókép: Palla Lénárt, MetKép Team