Hosszútávú előrejelzés: napsütés és a köd harca!

Következő 1 hétben a köd és a napsütés, avagy a meleg és a hideg idő harca lesz.

Összefoglalva: a mai nap folyamán még csapadékos időre van kilátás, majd holnaptól az éjszakai és reggeli órákban ködös, borult időre kell számítani, majd délutánonként felszakadozhat a felhőzet (ezeken a helyeken akár 20 fok sem kizárt), ám néhol egész nap megmaradhat a köd-illetve rétegfelhőzet ( itt viszont egész nap 8-12 fokra kell készülni).

A napsütés, és a köd harca
Gfs fáklya. Forrás: wetterzentrale

Részletesebben:

2020.október 25. Vasárnap, azaz ma: még marad a borult esős, párás idő, ám délutántól veszít az intenzításából a csapadék, de gyenge esőre, szitálásra továbbra is számítani kell. A nappali maximum 10 és 16 fok között várható, a magasabb értéket a csapadékmentes északnyugati országrészben mérhetünk.

2020. október 26. Hétfő:

Reggel országszerte bárhol számíthatunk pára- illetve ködfoltok megjelenésére, melyek a délelőtti órákra az ország nagy részén feloszlanak, ám főleg az Alföld északi részén és az ország északkeleti részén beragadhat a köd- illetve rétegfelhőzet, ezért itt a nappali maximum 11 és 14 fok között várható, míg másutt 14 és 20 fok között.

2020. Október 27-28-29.-én, azaz kedden, szerdán, csütörtökön.

Marad a rétegfelhőzet és a köd harca, ám délutánonként többfelé szakadozhat fel a felhőzet illetve a köd, ezáltal gyönyörű időben lehet részünk, akár 20 fokos maximumok sem kizártak.

Majd 2020. Október 30.-án, pénteken:

Egy hidegfront vonulhat át hazánk felett, melynek köszönhetően véget érhet átmenetileg a ködös idő, ám a front jelen állás szerint néhány mm csapadékot okozhat országszerte. Ezen a napon a szél megerősödik, északnyugaton viharossá is fokozódhat.

A héten az átlagnál melegebb időre kell számítani. Forrás: met.hu

Távolabbi kilátások:

A pénteki hidegfront után, szombatra visszaesik a hőmérséklet, majd vasárnap melegedés kezdődhet a magasban, mely miatt újbóli ködös időre készülhetünk.

Cikket írta: Ilu Tamás

Borítókép:pixabay