100km/h körüli széllel csap le a “karácsonyi” vihar Írországra, és Nagy-Britanniára!

Egy gyengébb ciklon már holnap eléri a szigetországok partjait, ám ez még “csak” 70-80km/h körüli széllel jár, majd érkezik a “karácsonyi” viharciklon 26-án!

Viharciklon csap le Írországra, és Nagy-Britanniára Karácsonykor!

Több okból is az egyik legrosszabb karácsonyt éljük át az idén, de Írországban, és Nagy-Britanniában még egy lapáttal az időjárás is rátesz majd a kellemetlenségekre, ugyanis heves széllel, és kiadós esővel két ciklon is eléri partjait a következő napokban.
Holnap egy kisebb, gyengébb ciklon okoz majd 60-80km/h-t elérő szelet Írországban, és Dél-Anglia területén, valamint Franciaország északnyugati vidékein. Utóbbi területeken, a parthoz közel akár 100km/h erejű lökések is lehetnek!

Alig vonul el a ciklon, egy újabb, ezúttal lényegesen erősebb ciklon közelíti meg Európa északnyugati részét, és 26-án már Írország, és Nagy-Britannia nyugati partvidékén okoz viharos szelet. Várhatóan 80-110km/h között lesznek a legerősebb széllökések, amik nem épp a meghitt pillanat varázsát fogják emelni.

Hazánkba 28-án fog érkezni a ciklon, ami a melegszektorával érint minket, északnyugaton, nyugaton erős, helyenként viharos déli szelet okozva, és néhány fokos, rövid életű felmelegedést hozva. A Kárpát-medence aránylag védett az Európa északnyugati részét rendszeresen sújtó viharciklonoktól, szerencsés elhelyezkedése, és a körbeölelő hegységek miatt.

Borítókép: Oliver Clarke
Előrejelzési térképek: windy.com