Szenteste sok eső, akár zivatar, Karácsonykor hózáporok!

Szenteste sok eső, akár zivatar, Karácsonykor hózáporok!

Szenteste 20-30mm eső, akár zivatarral!

Meglehetősen változékony idővel nyitnak az ünnepek, ugyanis egy markáns hidegfront és egy mediterrán ciklon is hatással lesz térségünkre.
Ennek köszönhetően csütörtökön nyugat felől nagy mennyiségű csapadék éri el térségünket, mely eső formájában hullik majd.
A legtöbb csapadék délnyugaton eshet, itt 20-30mm eső sem kizárt, de országos szinten jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Délnyugaton az intenzívebb gócok kis valószínűséggel be is dörrenhetnek.

Ekkor még nem érkezik meg a lehűlés
Az ünnepek alatt sok csapadék hullhat főleg nyugaton és délnyugaton, melynek zöme Szenteste és esőben érkezne!

Hózáporokat hozhat a Karácsony!

Eközben északnyugat felől a magasban markáns lehűlés érkezik, ami karácsonyra már jelentősen lehűti a levegőt. 25-én még délen, délnyugaton előfordulhat eső, havas eső, hó, majd átmenetileg szünetel a csapadék.
Délutántól egészen az ünnep végéig ugyanakkor előfordulhatnak elszórtan, főként északon, északkeleten és a Duna-Tisza közén, valamint délnyugaton hózáporok, atmenetileg havazhat, így akár néhány órára fehérbe is borulhat a táj. Az éjszakák fagypont körüli hőmérsékleteket hozhatnak és a nappalok is csak kevéssel emelkednek 0 fok fölé, bár ahol a nap kisüt, ott enyhébb lesz!

Markáns lehűlés észlelhető lesz! 1500m-en jócskán lehűl!
Karácsony zivatar hózápor
Hózáporok is előfordulhatnak

A holnapi időjárásról bővebben itt olvashatnak!

Borító: pinterest

Térképek: WXCHARTS

Ez is érdekelhet!  Fagyos lehet az éjjel!