Csapadékos Szilveszter, lehűlést, fagyot hoz az újév első éjjele!

Csapadékos Szilveszter, lehűlést, fagyot hoz az újév első éjjele!

Szilveszter napjának délutánja kettősségét mutat majd. Nyugat felől a magasban megkezdődött a hideg beáramlása, így ott hűvös, 5 fok alatti maximumok lesznek a jellemzőek és csapadékra sem kell számítani, legfeljebb átmeneti hószállingózás lehet.
Keletebbre jóval enyhébb lesz az idő, ugyanakkor csapadékosabb. Délutánra egyre inkább a Tiszántúlon és északkeleten várható csapadék, illetve a délnyugati csücsökben. Ennek halmazállapota folyékony lesz, bár a Mecsekben és az Északi-középhegységben átválthat hóba. Néhány centiméter megmaradó hó is hullhat.

Éjfélre már egyre kisebb területen lehet csapadék, ugyanakkor a fent említett területeken továbbra is valószínű, bár fokozatosan halad kelet felé, így éjfélre az intenzívebb csapadék visszaszorul a keleti határhoz. Máshol gyenge eső, havas eső, hószállingózás lesz jellemző. A hőmérsékletek -3 és 5 fok között valószínűek. Keleten lesz a legmelegebb.

Újév reggelre a Tiszántúlt leszámítva mindenhol fagyni fog, 0 és -4 fok között lesznek a minimumok, keleten lehet ennél melegebb, ott 1-4 fok várható. Csapadék eleinte északon és északkeleten lehet, havas eső, hó formájában.
Sokfelé képződhet pára, köd.

Napközben felszakadozik a felhőzet és szinte országszerte süthet rövid ideig a nap. Dél felől újabb enyhülés kezdődik. Napközben -2 és 8 fok között lesznek a csúcsok.

Csapadékos Szilveszter fagy

Borító: WXCHARTS