Ma zivatarok, holnap délutántól jelentős havazás, viharos széllel!

Fejfájós napok elébe nézünk! Zápor, zivatar, havazás!

Záporok, zivatarok a mai napon:

Ma még az ország jelentős részén várható csapadék: eső, zápor formájában, de délnyugaton illetve nyugaton akár az ég is megdörrenhet, ezáltal zivatar is előfordulhat a mai nap során. A zivatarokat főként felhőszakadás, jégeső és megerősödő szél kísérheti. Hevesebb zivatarokra nincs esély! A hőmérséklet csúcsértéke kevéssel 10 fok fölött alakul, de az északnyugati tájainkon már hidegebb levegő várható, így ott 3-6 fok körül lesz a délutáni hőmérséklet.

Holnap délutántól kezdődő mediterrán ciklon okozta eső, majd havazás:

Délnyugat felől egy igen masszív csapadékrendszer érkezhet holnap délutántól! A hegyek kivételével mindenütt esővel indít majd a csapadék, majd várhatóan gyorsan átvált havas esőbe, havazásba! A csapadékzóna folyamatosan helyeződik át északkelet, kelet felé. A legtöbb csapadékra jelen állás szerint Tisza vonala és Békéscsaba- Debrecen vonala között várhatunk, így természetesen ott lehetséges a legtöbb hó is. Akár 10-12cm friss hó sem kizárt néhány óra alatt, de Zempléni-hegységben akár 15-20cm t elérő friss hóréteg sem kizárt! Fontos megjegyezni hogy mediterrán ciklonról van szó, ezért még az esemény napján is változhat a ciklon pályája ( hol lehet a legtöbb csapadék ezáltal).

havazás

Hófúvás:

Sajnos igen erős, néhol viharos szél is fogja kísérni az erős, néhol intenzív csapadékot: ezáltal erősebb hófúvásra is számítani kell! Figyeljünk oda az utakon, ha nincs semmi dolgunk vasárnap délutántól hétfő reggelig az említett területeken ne induljunk útnak!

Ez is érdekelhet!  Hidegfront vet véget az áprilisi nyárias időnek