Erős melegedés érkezik, 15-17 fokkal, záporokkal!

Erős melegedés érkezik, 15-17 fokkal, záporokkal!

Éjszaka melegfront érkezik ónos esővel, esővel, majd holnaptól beköszönt a tavasz. A következő napok időjárását leginkább márciusinak gondolhatnánk, hiszen a déli részeken nagy területen melegedhet szerdán és főleg csütörtökön, valamint a hétvégén 15-16 fokig a levegő, de egyes helyeken melegebb is lehet. Az éjszakák ezeken a részeken szintén enyhék lesznek, 5-10 fokosak, ami már-már a tavaszi időszakra jellemző.

Szerda
Csütörtök


Ezzel szemben az északi részek valamivel hűvösebbek lesznek, kiváltképp csütörtök éjjel, pénteken, amikor egy hidegfront éri el hazánkat és a Dunától keletre záporokat okozhat, a hegyekben hózápor sem kizárt. Bár ez maximum néhány fok lehűlést okoz délen, az északi részekre visszakacsint a tél és ott fagyos lehet a péntek reggel, sőt napközben is a magasabb csúcsokon fagyni fog. Hajnalban az alacsonyabb részeken, nappal csak a csúcsokon és a határhoz közel havazhat.

Péntek


Szombaton és vasárnap oda is elér a melegedés, ekkorra 5-7 fok valószínű északon is és az éjszakai fagyok is jobbára megszűnnek!

szombat
Vasárnap

Ami a folytatást illeti, változás következhet, lehűlés formájában, bár a jelenlegi nagy szórás miatt, bizonytalan a mértéke!

Erős melegedés záporokkal
Vasárnap 10-15 fokkal az átlag feletti értékeket mérhetünk, ám lehűl és körvonalazódik a jövő hét elejére! Az anomália térképen szépen kirajzolódik.

Térképek: WXCHARTS

Ez is érdekelhet!  Fagyos lehet az éjjel!