MetKép

Következő napokban sok csapadék: eső, hó, majd akár zivatar!

Mozgalmas hét elé nézünk!

Holnaptól, azaz a szombati naptól igen csapadékos időjárás veszi kezdetét! Ország jelentős részén nagy mennyiségű eső eshet a következő 1 hétben, de főleg a hegyekben ez akár jelentős mennyiségű hó lehet! Részletesen itt olvashatsz róla

Eső

Az ország egész területén a következő 1 hét csapadéka meghaladja a 10mm-t, de sok helyen 15-20mm-t is. Sőt jelenlegi állás szerint az ország keleti felén akár két havi csapadék is leeshet ebben az 1 hétben!

forrás: met.hu

Hó!

Szombaton az északkeleti országrész magasabb pontjain várható Havas eső, havazás. Ezen a napon lepel-3cm hónál több nem várható! A hétfői napon viszont az ország nagy részén átválthat az eső havas eső, havazásban, de a hegyek kivételével mérhető fehérség nem várható. Majd a modellek szerint jövő hét második felétől akár kiterjedtebb megmaradó hó lehet az országban, ám ez még jelentős bizonytalansággal terhelt!

forrás: Wxcharts

Zivatar:

A hétfői napon a markáns front következtében a nyugati országrészben megdörrenhet az ég, heves zivatar nem valószínű.

Napokra lebontva:

Szombaton újabb csapadék érkezik, mely főként a Budapest-Békéscsaba vonaltól keletre okozhat kisebb esőt, a hegyekben havat is. A minimumok -3 és 6, maximumok északon -2 és 3, máshol 6 és 15 fok között lesznek.

Vasárnap eleinte csak gyenge eső valószínű, élénk délies légmozgással, majd délután intenzívebb csapadék érkezhet és a szél északira fordul este. Reggel a minimumok 0 és 6, nappal a maximumok 3 és 15 fok között lesznek.

Hétfőn hajnalban folytatódik a hideg beáramlása és a csapadék, így egyre nagyobb területen eshet vegyes csapadék. A hegyekben és északnyugaton néhány centiméter hó is hullhat, máshol eső valószínű. A front érkeztével nyugaton zivatar sem zárható ki. Reggel -4 és 6, délután -5 és 5 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Kedden a reggeli órákban a legalacsonyabb értékek 0 és  -7 fok között lesznek, napközben a maximumok -2 és 8 fok között. Csapadék nem valószínű.

Szerdán a reggeli minimumok -4 és 4, maximumok -1 és 10 fok között lesznek. Csapadék legfeljebb nyugaton és délen alakulhat ki elvétve.

forrás: Wxcharts

Ezen túli napok meglehetősen bizonytalanok, de jelen állás szerint egyre téliesebb idő érkezhet!