A Pulzoximéter olyankor menthet életet, amikor sokan nem is gondolnák!

Manapság sokkal fontosabb az otthoni egészségügyi diagnosztika, mint az emberek hiszik.

A romló egészségügyi ellátás színvonala miatt egyre később sikerül kiszűrni a tüdő-, szív- és érrendszeri betegségeket. Pedig amennyiben ezek a betegségek időben fel vannak ismerve, úgy nagyban javulnak a gyógyulási, illetve megelőzési esélyek.

A megfelelő pulzussal és vérnyomásszinttel mindenki foglalkozik manapság, de az oxigénszint megfelelő mértékének fontosságával csak nagyon kevesen vannak tisztában.

Manapság a COVID19 is veszélyként leselkedik ránk

A folyamatos maszkviselés ugyan megvédhet a fertőzéstől, de az véroxigénszintre nagy veszéllyel van!

A Pulzoximéterrel akár házilag is ellenőrizhetjük a véroxigénszintünket!

Nagyon kevesen ismerik azt a tényt, miszerint a véroxigénszint egy alapvető indikátora az egészségügyi állapotunknak!

Mit kell tudni a véroxigénszintről?

Az vérünkben levő oxigénszint megmutatja a hemoglobinok, vagyis a vörösvérsejtek állapotát. Ha alacsony az oxigénszint a vérünkben, akkor a sejtek kevés oxigént kapnak, ami akár sejthalálhoz is vezethet. Ezért fontos a sejtek oxigénellátását magas szinten tartani, hiszen ezzel válik optimálissá az energiatermelésük és ez az egész szervezet vitalitására kihat!

A Pulzoximéter a megoldás

A Pulzoximéterrel pofonegyszerű az otthoni véroxigénszint mérés és így még pontosabb képet kaphatunk az egészségügyi állapotunkról.

A Pulzoximétert a legmodernebb technológia hozza el nekünk otthonunkba, nekünk semmi más dolgunk nincs csak, hogy éljünk a lehetőséggel!

Használata mindenki számára nagyon egyszerű. Az ujjunkra való felhelyezés után szinte azonnal és fájdalommentesen tájékoztat minket a vérünkben levő oxigén mértékéről!

Ezért fontos a rendszeres véroxigénszint mérés!

Amennyiben az oxigénszintünk 95% alá esik, úgy nem megfelelő a szervezetünk oxigénellátása és akár valamilyen betegségre számíthatunk, de ha 89% alá esik az érték, akkor célszerű orvoshoz fordulnunk!

Az oxigénhiányt legelőször a szemek, vesék, a szívünk panaszai jelzik számunkra. De ugyanakkor az is vészjósló jel lehet, ha huzamosabb ideig nem tudunk koncentrálni, aluszékonyak vagyunk, gyakran fáj a fejünk, zúg a fülünk, szédülünk vagy káprázik a szemünk.

Ezek lehetnek eseti, múló tünetek, de lehetnek krónikus betegségek előfutárai is. Ismerjük fel időben a betegséget, használjunk Pulzoximétert!