Peremfelhős intenzív hózáporok az Alföldön! (Képek, videó)

Peremfelhős intenzív hózáporok az Alföldön! (Képek, videó)

Köszönjük, ha a piros “YouTube” ikonra kattintva feliratkozásoddal segíted munkánk!❤👇

A pénteki időjárás a Tiszántúl kivételével kedvezett a viharvadászoknak, ha nem is a nyárias csapadékok terén.

Számomra is több érdekességgel rukkolt elő a nap és ezzel kezdetét vette a viharszezon, ha kissé egyedi módon is.

A hajnali út során olykor a hó is esett, Budapest környéke fehér volt és egy-egy hózáporba is belebotlottam, ám az érdemi események délután kezdődtek.

Hajnali Budapest, sehol senki 😀

Szlalom a hózáporok között!

Gyakorlatilag országszerte a délutáni órákban megszaporodtak a záporok, hózáporok, melyek a nyári külsőn túl nem éppen a strandszezont hozták ki az emberből.
Orosházáról elindulva ismét Pestre, már messziről látszottak a hózáporok. Kiskunfélegyháza és Lajosmizse között kb. 5-6 hózápor között sikerült elsasszézni, amik néhány száz méterre mentek el mellettem. Azért így is akadt egy kis izgalom, az egyiket súroltuk, amiről egy timelapse és egy élő videó is készült.

Hóvihar Budapest határában!

Ezt követően egy igéretesebb helyzet állt elő, ekkor egy nagydarab hózápor vonult felénk, peremfelhővel. Egy szürke fal állta utunk, majd belehajtottunk. Nem semmi látvány volt. Nagyjából 10percig eshetett egy adott helyen, mi a sebességünk miatt csak 5percig élvezhettük. 2-3cm hó hevert az út szélén, majd a nap kisütött és néhány méter magasan sűrű pára képződött.

Hazafelé újabb hózáporok!

Pestről haza ismét utána eredtem, ezúttal kevesebb kötöttséggel a hózáporoknak és Kecskemét-Lajosmizse körül beletrafáltam az egyikbe,  vagyis majdnem, de szokásosan csak a szélébe. Ennek ellenére, élvezetes és érdekes látvány volt. Ha már hamarabb végeztem a vártnál, megpróbáltam elé kerülni.

Peremfelhős, naplementés hózápor!

Ez a művelet Kiskunfélegyházán valósult meg, ahol gyönyörű peremfelhővel, viharos széllel érkezett a naplementébe a hózápor, valóságos hóvihart okozva ezzel!

Peremfelhős hózáporok az Alföldön videó képek

Esett rendesen:

A teljes album ide kattintva érhető el!

Felvételek: Sütő Máté

A mai nap is sokfelé vannak hózáporok!