Milyen idő lesz ma?

Milyen idő lesz ma?

Ma már alapvetően kellemesebb időjárásban lesz részünk, mint az eddigi napokban. Hogy árnyaljuk a képet, azért ma is kétarcú, és változékony időre kell készülni!

És akkor lássuk részletesen:
A reggeli hőmérséklet immáron sokkal kedvezőbb, csupán a magasabb hegycsúcsokon fagyott, máshol 2-4 fok között alakult a minimum hőmérséklet. Jelenleg a Tisza vonalán egy csapadéksáv található, melyből északon havas eső, hó hullik, máshol záporokat, esőt okoz.
Ez a csapadéksáv egy összeáramlás (konvergencia) mentén alakult ki, mely napközben igen lassan nyugat felé mozog, így kelet felől megszűnő csapadék, és egyre kevesebb felhő várható, míg nyugat felé fokozatosan beborul az ég, és záporeső, eső érkezik.
A csapadék estére a Duna vonaláig érhet el, majd lassan feloszlik, így a Dunántúlon nem várható komolyabb eső.

Milyen idő lesz ma? Esős, záporos, havas, vagy napos, netán szeles? Ezek mind!
Térkép: MetKép/Tarkó Péter

A Dunántúlon, és napközben a Tiszántúl lassan egyre derültebbé váló tájain is feltámad az északi szél, a Dunántúl északi felén erős lökések kísérik.
A légmozgás csak a késő délutáni órákban fog gyengülni. A maximum hőmérsékletek 7 és 11 fok között alakulnak, a tartósan felhős, esős tájakon lesz hidegebb, míg 10 fok körüli hőmérsékletre a Dunántúlon kell számítani.

Ez is érdekelhet!  Csütörtökön már több lesz a napsütés, de még elvétve lehet záporeső