Holnap záporok, zivatarok!

Holnap záporok, akár zivatarok érkezhetnek!

Szombaton délután a melegedést egy hidegfront torpantja meg, aminek következtében nem csak a nappali hőmérsékletek esnek vissza, de konvektív csapadék (zápor, zivatar) is várható belőle.
A délelőtti órákban még a délnyugati szél élénkül meg, melyet a Dunántúlon erős lökések is kísérhetnek, majd déltől északnyugat felől megérkezik a hidegfront, és fokozatosan az északi, északnyugati szél erősödik meg.

A csapadékrendszer holnap késő délután. Záporok, zivatarok várhatóak!
Forrás: Wxcharts.com

A front vonalán várhatóan záporok alakulnak ki, de többfelé lehetnek zivatarok is. Mivel a záporok, és zivatarok valószínűleg vonalba rendeződnek a front élén, ezért erősebb kifutószélre kell számítani, az erősebb cellák környezetében viharos széllökések is lehetnek!

A vonalba rendeződés miatt valószínűleg némiképp látványosabb struktúrák alakulnak majd ki, peremfelhő is kísérheti a rendszert.
Fő veszélyforrás a villámcsapás, illetve a heves kifutószél. Nagy mennyiségű csapadékot sajnos nem várhatunk, de néhány milliméter eső fog hullani az ország nagy részén.
A jövő hét elején azonban visszatér a meleg, tavaszi időjárás, csapadék nélkül, így ez a hidegfront csak átmeneti kellemetlenséget fog okozni.

Borítóképünk illusztráció! Fotó: Beáta Boldis

Ez is érdekelhet!  Pénteken is folytatódik a hűvös, változékony idő