Milyen idő lesz ma?

Milyen idő lesz ma?

A mai napon ismét kissé mozgalmassá válik időjárásunk, vége a néhány napos csendes időszaknak, és végre megjelennek a nyári csapadékformák, a záporok, és zivatarok.

Lássuk részletesen!

Reggel enyhe időre ébredhettünk, csupán a hegycsúcsainkon, az Északi-középhegység északi fekvésű, zárt völgyeiben, és a Kiskunság homokos területei felett alakult ki légköri fagy, máshol 2 és 10 fok között alakultak a maximumok. A Dunántúlon a magasabb értékekkel, köszönhetően egy vékony felhőtakarónak.

Milyen idő lesz ma?
Térkép: MetKép/Tarkó Péter

Napközben is kezdetben marad a jobbára derült idő, majd a délelőtti óráktól nyugat felől fokozatosan egyre vastagabb felhők érkeznek, miközben kezdetben a nyugati, délnyugati szél élénkül meg, illetve a Dunántúl északnyugati tájain erős lökések kísérhetik. Késő délután pedig északnyugat felől megérkezik egy hidegfront, erős, északnyugaton viharos széllökésekkel.

A front élén záporok, zivatarok várhatóak, melyek vonalba rendeződhetnek, az erősebb cellákat pedig viharos szél fogja kísérni.
Nagy mennyiségű eső nem hullik, de egy-egy intenzívebb zápor, vagy zivatar 5mm feletti csapadékot hozhat. Sajnos az aszályos időszaknak ezzel még nem lesz vége.

Borítókép: MetKép/Tarkó Péter

Ez is érdekelhet!  Csütörtökön már több lesz a napsütés, de még elvétve lehet záporeső