Melegedés: 20-23 fok, majd zivatarokkal hidegfront jön!

Melegedés: 20-23 fok, majd zivatarokkal hidegfront jön!

Köszönjük, ha a piros “YouTube” ikonra kattintva feliratkozásoddal segíted munkánk!👇😊

Erőteljes melegedés!

A hétvégén érkező hidegfront a magasban néhány fokkal hidegebb levegőt szállított, ami meglátszott a hőmérsékleteken. Éjszaka többfelé volt fagy és nappal is több fokkal hűvösebb volt.
Ennek a hatása lassacskán megszakad, ugyanis a hét közepére egy anticiklon terjeszkedik fölénk, melybe a tőlünk nyugatra elhelyezkedő ciklon dél felől melegebb levegőt pumpál.
Összességében erős melegedés kezdődik, noha kedden egy gyenge hidegfront felhősebb időt okozhat és a Pécs-Miskolc vonalon eshet is némi eső. 

Melegedés 23 fok zivatar hidegfront
Az átlagnál több fokkal melegebb lesz

Hidegfront zivatarokkal!

Péntektől mozgalmassá válik időjárásunk és tulajdonképpen kontinens szerte dinamikus lesz a helyzet, ugyanis erős ciklonok érik el nyugat felől a partokat, nagy mennyiségű hideg levegőt szállítva délebbre és erős melegadvekciót okozva Kelet-Európában. Ennek a határán lesz hazánk április elején.
Csütörtök este, pénteken majd egy hidegfront határozza meg időjárásunkat, széllel, záporokkal és zivatarokkal.

Szombatra jelentősen lehűl a levegő

Részletes hazai előrejelzés:

A várható hőmérsékletek animálva:

Kattints a piros “YouTube” ikonra!👇

Hétfő itt.

Kedden a nap első felében erősen felhős lesz az ég, néhol az eső is eshet. Erre főként a Pécs-Miskolc vonalon van esély. Délutánra egyre nagyobb területen szakadozik fel a felhőzet. A szél északi irányból megelénkülhet. Hajnalban jellemzően már nem lesz fagy, 0-6 fok körül mérhetünk. Napközben 12-20 fok között lesznek a csúcsok.

Szerdán napos időnk lesz, legfeljebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. A szél mérsékelt marad. A maximumok 15 és 21 fok között lesznek. Igazi tavaszi napunk lesz. A minimumok is 2-8 fok körül alakulnak.

Csütörtökön a nap első felében napos idő valószínű és a légmozgás is mérsékelt lesz, majd észak felől felhősödés kezdődik és este már egy-egy zápor, északkeleten akár zivatar is kialakulhat. A minimumok 3 és 8, a maximumok 15 és 23 fok között lesznek. Egy-egy helyen akár a 25 fokot is elérhetik a csúcsok nyugaton, így akár az első nyári napunk is meglehet.

Pénteken a hidegfront hatására sokfelé megerősödik a légmozgás északi irányból,  ám még nem mindenhol hűl le a levegő. Míg északon 8-12 fok lesz, délen akár 18-21 fokig is emelkedhetnek a csúcsok. Főként északkeleten, majd estétől délnyugaton kialakulhatnak zivatarok, melyeket viharos szél, felhőszakadás intenzitású csapadék és kisebb szemű jég kísérhet. Máshol elszórt jelleggel lehet zápor, zivatar.

Szombaton erős lesz az északi szél és a változóan felhős időben néhol előfordulhat zápor, kisebb eső, a hegyekben minimális eséllyel hózápor sem kizárt. Reggel 2-5 fok lesz, napkozben 8-14 fok valószínű.

Térkép: wxcharts