Húsvét: zivatarok, viharos szél, fagyok, majd melegedés!

Húsvét: zivatarok, viharos szél, fagyok, majd melegedés!

Köszönjük, ha a piros “YouTube” ikonra kattintva feliratkozásoddal segíted munkánk! ❤👇

A hosszúhétvége időjárása változékonynak bizonyul majd és a hétköznapok kellemes tavaszi időjárása megszakad néhány napra.

Pénteken hidegfront éri el hazánkat. A hajnali óráktól észak felől megerősödő északi szél kíséretében záporok, zivatarok alakulnak ki. Északkeleten és keleten van legnagyobb esély villámlásra, majd délután, este délen, délnyugaton is. A zivatarokat viharos szél, felhőszakadás intenzitású csapadék és kisebb szemű jég kísérheti. Az ország hőmérsékletek tekintetében két részre oszlik majd: délen még 20 fokig is emelkedhetnek a csúcsok, míg északon 8-10 fok valószínű.

Szombaton hajnalban további záporos csapadék valószínű. Délen, délnyugaton zivatar is kialakulhat, míg északon a hegyekben egy-egy hózápor sem kizárt. A minimumok 0 és 8 fok között lesznek. Napközben országszerte lehűl a levegő és viharos lesz az északi szél. A legerősebb lökések a 70km/h-t is meghaladhatják, a magasabb pontokon, főleg a Budai-hegyekben, a Bakonyban és a Balatonon a 80km/h-t is elérhetik a legerősebb lökések. A Mátra-Szeged vonalon lehet gyengébb a légmozgás egy összeáramlás mentén, itt zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Napközben 8-14 fok valószínű.

Húsvét időjárás zivatar viharos szél fagy meleg

Vasárnap reggel változóan felhős idő lesz és többfelé fagyhat. A minimumok -4 és 3 fok között lesznek. Napközben keleten élénk lesz az északias légmozgás. A Dunától keletre záporok is kialakulhatnak. A maximumok 8 és 12 fok között lesznek.

Húsvét hétfőn nem valószínű csapadék, naposabb idő lesz. A hajnalra csillapodó szél és a jobbára derült égbolt azonban kedvez majd a fagynak, így sokfelé kell rá készülni. Általában -3 és 3 fok között lesznek a minimumok, de a fagyzugos helyeken -5 fok alá süllyedhet a hőmérséklet. Napközben a napos, gyengén felhős időben már kellemesebb értékeket mérhetünk, 14-16 fok is lehet. Sajnos a szél főként a Dunántúlon erős, viharos lesz, ám már délies!

Ez is érdekelhet!  Napközben is lehet már csapadék, majd ciklon érkezik

Széltérképek: omsz