Facebook oldalunk

Időinfó-MetKép Ahol az Idő diktál!

Facebook csoportunk

MetKép->A ti csoportotok!

Fagyveszély: ezeken a vidékeken fagyhat el minden éjszaka! Hóviharok is jönnek!

Fagyveszély: ezeken a vidékeken fagyhat el minden éjszaka! Hóviharok is jönnek délután!

Fagy: Átvonult hazánk felett a hidegfront, estére a szél az ország jelentős részén mérséklődik, legyengül. A Tiszántúlon, Északi-középhegység környékén, illetve Zalaegerszeg- Győr vonal mentén várhatóan szélcsend lesz, így ezeken a helyeken lehet a leghidegebb, mivel a kisugárzás jobban tud érvényesülni. Az Őrség, illetve az Északi-középhegység környékén a reggeli havazásból nagy eséllyel estig maradhat, melynek köszönhetően még hidegebb lehet. Ezért, itt -8, -10 fok sem kizárt. Reggel az országban mindenhol fagyhat, azonban az ország középső részén a mérsékelt szél miatt csupán -1, -4 fok közötti minimumra van kilátás. Napközben a hőmérséklet melegedésnek indul, majd déltől hózáporok, hózivatarokra kell számítani.

Fagy
Hóvihar
Országszerte fagyni fog!

Hózáporok, hózivatarok, a széllel együtt igazi hóviharos napnak nézünk elébe: holnap, azaz szerdán ismét egyre többfelé készülhetünk havas eső záporokra, jégdarazáporokra, hózáporokra, hózivatarokra. Hózivatarokra főként az ország nyugati, délnyugati, és északkeleti tájain számíthatunk, de másutt is előfordulhatnak. Egy-egy gócból akár 3-4 centiméter hó is hullhat.

A hózáporokat, hózivatarokat az alábbi kísérőjelenségek kísérhetik:

  • Villámlás, mennydörgés,
  • Intenzív havazás,
  • Erős, viharos erejű széllökések,
  • Hirtelen hőmérséklet csökkenés.

Az északnyugati szél továbbra is erős, viharos lesz szerdán, főként a Duna vonalától nyugatra lehetnek erősebb széllökések. A legmelegebb órákban 4-10 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Tehát éppen nem tavaszias időnk lesz holnap, hanem inkább télies.

Fagy
Hóvihar
Szerdán hózáporok, hózivatarok.

Köszönjük, ha a piros “YouTube” ikonra kattintva feliratkozásoddal segíted munkánk!

Borítókép illusztráció, forrás: Czímer Mihály / balkonada.hu

A cikk szerzői: Miklós Krisztián és Ilu Tamás