Órákon belül itt a hidegfront: drasztikus lehűlés, havazás, szélvihar!

Órákon belül itt a hidegfront: drasztikus lehűlés, havazás, szélvihar!

Órákon belül megérkezik a markáns hidegfront északnyugat felől, mely jelentős lehűlést és csapadékot okoz. Nézzük a részleteket:

Szél: Az ország nyugati és északkeleti területein az északnyugatias szelet többfelé kísérik erős, viharos széllökések, a legerősebb széllökések elérhetik a 80-100km/h-t! Emiatt több megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben, részletek ITT.  A törékeny dolgokat érdemes biztonságosabb helyekre bevinni.

havazás
szélvihar
lehűlés
https://www.met.hu/

Lehűlés: A front miatt estétől sarkvidéki eredetű hideg árasztja el hazánkat, holnap a Dunántúlon már csak fagypont körüli hőmérsékleteket mérhetünk, ezzel szemben keleten 15-16 fokig is melegedhet a levegő ( ide később érkezik a hidegfront). Szerdán már mindenütt 10 fok alatt maradnak a csúcshőmérsékletek.

Csapadék: A hegyekben, kiemelten a Bakonyban, Visegrádi-hegységben és az Északi-középhegység magasabb pontjain 10 cm-t meghaladó hó is hullhat, síkvidéken is előfordulhat átmeneti fehérség, de itt inkább havas eső, eső lesz a jellemző csapadékforma. A legtöbb csapadékra Salgótarján-Kecskemét széles sávjában készülhetünk, 30-40 mm, de lokálisan ennél több csapadék is eshet szerda estig. Egy-egy intenzívebb gócot villámlás is kísérhet.

havazás
szélvihar
lehűlés
Hóvastagság szerda délutánig.

Köszönjük, ha a piros “YouTube” ikonra kattintva feliratkozásoddal segíted munkánk! 

Borítókép illusztráció, forrásegerhirek.hu